Batoane din morcov și ovăz, fără zahăr și ulei – un desert rapid și sănătos!
Nu am crezut că aceste batoane din morcov și ovăz pot ieși atât de bune! Sunt extrem de dulci și aromate, deși nu conțin deloc zahăr rafinat.
Combinați dintre ingrediente este foarte reușită, dovadă că batoanele sunt practic adictive. Nu prea te poți opri la unul singur.
Le consider un desert, o gustare sănătoasă și hrănitoare. Conțin fibre și vitamine. Iar leguma „ascunsă” din rețetă nu face decât să sporească aportul de nutrienți și gustul dulce! Puteți folosi 3 morcovi în loc de 2 morcovi și 1 măr (sau doar mere).
Nu conțin zahăr, ulei, gluten, ouă sau lactoză. Sunt, așadar, un desert perfect pentru persoanele cu diferite intoleranțe alimentare.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de batoane din ovăz pe care vă recomand să le încercați:
Batoane din fulgi și tărâțe de ovăz cu banane, fără zahăr
Batoane cu unt de arahide și fulgi de ovăz – fără foc
Batoane din fulgi de ovăz, fără coacere în cuptor (rețetă + beneficii)
Batoane energizante cu fulgi de ovăz – desert hrănitor, de post
Batoane din morcov și ovăz
Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 măr
- 8-10 curmale
- 80 g de fulgi de ovăz
- 70 g de fulgi de cocos
- 60 g de nuci
- 1 linguriță de scorțișoară
- esență de vanilie
Mod preparare rețetă
- Curățați morcovii și mărul de coajă. Tăiați-le cuburi și puneți-le în vasul unui robot cu lama S.
- Adăugați curmalele înmuiate puțin în apă fierbinte și scurse bine de lichid.
- Adăugați fulgii de ovăz, fulgii de cocos, miezul de nucă, scorțișoara și esența.
- Porniți robotul și pulsați de câteva ori, până când ingredientele se mărunțesc și rezultă o compoziție lipicioasă. Când o strângeți în pumn sau între degete trebuie să stea unită (să nu se desfacă). Dacă este prea moale, mai puneți fulgi de ovăz. Dacă este prea uscată, mai puneți curmale sau puțină apă/lapte vegetal.
- Transferați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Distribuiți-o întâi uniform, apoi presați-o bine cu degetele, într-un strat compact și uniform.
- Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-30 de minute. Depinde de cuptorul fiecăruia și de grosimea blatului.
- Verificați după 15-20 de minute blatul, să nu se ardă. Veți cunoaște că este aproape gata când începe să miroasă a ceva foarte dulce și aromat în bucătărie.
- Scoateți tava din cuptor, trageți de hârtie și scoateți blatul pe un tocător de lemn. Lăsați-l la răcit.
- Tăiați blatul sub formă de batoane (forme dreptunghiulare sau pătrate), sau cum vreți.
- Se păstrează într-o caserolă cu capac, în frigider.