Desert indian din mere, delicat, sănătos – fără zahăr, făină, lactoză, ulei
Acest minunat desert indian din mere este deosebit de hrănitor și sănătos. Se face doar din fructe și ingrediente vegetale.
Nu trebuie să folosiți făină, amidon, ulei sau zahăr.
Vă trebuie un singur măr, câteva curmale, puțin lapte vegetal și gelatină agar-agar. Este un desert excelent pentru zilele de post sau pentru dietele vegetariene.
Merele se găsesc peste tot, mai ales acum, toamna. Puteți folosi orice sortiment vă place sau ce aveți în casă. Nu trebuie să fie neapărat dulci, deoarece curmalele vor avea rolul principal de îndulcitor în această rețetă.
Suntem convinși că rețeta va fi pe placul celor care au adoptat o dietă sănătoasă, bazată pe fructe și legume.
Cuprins
Desert indian din mere – rețetă
Ingrediente
- 1 măr mare
- 12-15 curmale (vi le recomand pe acestea la preț bun)
- 500 ml de lapte vegetal
- 1 linguriță de agar-agar (v-o recomand pe aceasta)
Mod de preparare
Dacă mărul este natural nu-l curățați de coajă. În caz contrar va trebui să îl decojiți.
Înlăturați cotorul cu semințe și tăiați-l bucăți. Puneți-l în vasul blenderului împreună cu laptele și curmalele.
Mixați bine până când fructele se mărunțesc complet și rezultă o compoziție fină, fără bucăți de fruct.
Puneți o sită deasupra unui ibric sau a unei crăticioare și strecurați compoziția. Asta dacă vă doriți o budincă mai fină. Dacă nu, nu mai strecurați compoziția.
Adăugați gelatina agar-agar și amestecați bine, cu un tel, până când aceasta se dizolvă bine.
Puneți cratița pe aragaz la foc mediu. Aduceți la punctul de fierbere. Când începe să clocotească, lăsați să fiarbă circa 5 minute.
Amestecați des cu telul sau cu o paletă. Compoziția se va îngroșa puțin. Transferați-o în formele dorite cu un polonic. Puteți folosi mai multe caserole individuale.
Autoarea rețetei a turnat compoziția în circa 7 forme ovale individuale mici. Umpleți-le până sus. Decorați-le cu fistic, nuci mărunțite sau fulgi de cocos.
Acum nu mai trebuie decât să așteptați ca budinca să se întărească. Nu este nevoie să o dați la frigider.
Acest desert de mere este fin, cremos și delicat. Are o dulceață naturală, încântătoare. Îl puteți oferi și copiilor.
Note și sugestii
În compoziția acestui desert puteți adăuga diferite arome, precum rom, scorțișoară, vanilie, lămâie, portocal, migdale etc.
Gelatina agar se găsește la magazinele naturiste și este super-sănătoasă și hrănitoare. Este obținută din alge marine roșii.
Are o putere și o viteză mai mare de închegare comparativ cu gelatina animală și nu necesită refrigerare. Se încheagă la temperatura camerei. După ce budincile s-au solidificat, se păstrează în frigider.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare:
Budincă de ovăz cu banane și caise (fără zahăr)
Budincă de ciocolată din semințe de chia – oprește rapid pofta de dulce
Budincă surprinzătoare din kaki și cacao – doar 2 ingrediente!
Sursă rețetă: Cook With Aafreen, 4 ingredient sugarfree apple pudding: https://www.youtube.com/watch?v=GE-AlS6-BK4&ab_channel=HeartilyVegan