Biscuiți de ciocolată fără zahăr și gluten (din hrișcă)

Chiar dacă ați început o dietă fără zahăr și fără făină, asta nu înseamnă că nu mai puteți mânca nimic dulce.

Există diferite opțiuni pentru cei care au intoleranță la gluten sau trebuie să excludă zahărul din dietă.

Biscuiti de ciocolata fara zahar si gluten (din hrisca)

Imagine cu titlu sugestiv: Biscuiti de ciocolata fara zahar si gluten (din hrisca): Azerbaijan stockers

Făinurile obținute din semințe sau pseudo-cereale precum hrișca, meiul, quinoa sau năutul sunt doar câteva exemple de substituenți pe care îi puteți folosi.

La capitolul zahăr, puteți opta pentru fructe proaspete sau uscate (rehidratate) și pasate.

Alți îndulcitori pe care îi puteți include într-o dietă fără zahăr sunt stevia, eritritolul și xylitolul.

Rețeta biscuiților de ciocolată pe care vi-o prezentăm mai jos conține făină de hrișcă. Aceasta se găsește de cumpărat la magazinele naturiste.

Eu o cumpăr online, de pe site-ul DriedFruits, deoarece au un preț mai bun.

Biscuiți de ciocolată din hrișcă – rețetă

Ingrediente

  • 120 g de făină de hrișcă
  • 60 ml de lapte vegetal
  • 15 g de pudră de cacao
  • 40 g de eritritol
  • 50 g de ulei de cocos
  • opțional: 60 g de chipsuri de ciocolată neagră
  • ½ linguriță de vanilie
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Începeți prin a amesteca într-un bol ingredientele uscate. Treceți făina de hrișcă și pudra de cacao prin sită. Adăugați vanilia, eritritolul și sarea și omogenizați cu telul.

Turnați apoi ingredientele lichide: uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie și laptele. Amestecați bine. La final incorporați chipsurile de ciocolată. Compoziția trebuie să fie omogenă și ușor modelabilă.

Formați fursecurile cu mâinile, mai întâi dându-le o formă rotundă, apoi aplatizându-le cu degetele sau cu furculița.

Fursecurile modelate se așează în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Se coc preț de 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.

Recomandăm acești biscuiți persoanelor cu intoleranță la gluten, intoleranță la lactoză sau intoleranță la ouă. Pot fi incluși și în dieta diabeticilor și a celor care țin cură de slăbire.

Dacă vreți să dați acești biscuiți și copiilor, înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove (carob), pentru a nu le provoca agitație. Înlocuiți chipsurile de ciocolată cu stafide, bucăți de curmale, caise uscate, afine, coacăze uscate sau alte fructe uscate.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți de ciocolată fără zahăr și făină:

Biscuiți crocanți cu ciocolată și nucă, fără zahăr și făină (keto)
Biscuiți din banane, nuci și cacao – doar 3 ingrediente!
Biscuiți fără făină, zahăr, lactate sau ulei, cu 1 g de carbohidrați (diabet, keto)
Fursecuri cu dovleac și ciocolată, fără coacere

Sursă rețetă: Health Vegan Kitchen, Vegan zero sugar gluten-free double chocolate cookies: https://www.youtube.com/watch?v=Kz0wkj-xXp4&ab_channel=HealthyVeganKitchen

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.