Pateu din legume crude și avocado – rețetă cu beneficii

Dacă țineți post, sau urmați un regim de slăbire, veți fi încântați de acest pateu din legume crude și avocado.

Salvați rețeta, căci cu siguranță va fi pe placul vostru.

Pateu din legume crude si avocado - reteta cu beneficii

Imagine sugestiva: Pateu din legume crude si avocado – reteta cu beneficii: Mad Ball

Pateul este practic un amestec de legume, mărunțite la blender. Arată ca o salată de crudități. Nu conține ulei.

Beneficiile consumului zilnic de avocado

Partea de grăsime este asigurată de avocado, dar și de semințe. Acest fruct conține acizi grași mononesaturați, care fac parte din categoria grăsimilor sănătoase.

Studiile recente încurajează consumul de avocado zilnic. Cercetătorii au descoperit că un avocado pe zi face pielea de pe față mai elastică și mai fermă. Cu alte cuvinte, are efecte anti-rid.

Un avocado pe zi îmbunătățește vederea, atenția și concentrarea.

Un avocado pe zi reduce nivelul colesterolului sdLDL, cel mai periculos tip de colesterol LDL, care pătrunde în pereții arteriali.

Un avocado pe zi te poate ajuta să slăbești. Acesta crește sațietatea, diversifică flora intestinală și combate obezitatea.

Consumatorii de avocado au o greutate corporală și un indice de masă corporală mai mici și un risc mai mic de sindrom metabolic.

100 de grame de avocado are în jur de 167 de calorii. Țineți cont de acest lucru dacă vreți să slăbiți și țineți evidența aportului de calorii.

Legumele folosite la această rețetă sunt ieftine, ușor accesibile și pline de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

Pateu din legume crude și avocado – rețetă

Ingrediente

• 1 țelină
• 1 morcov
• 1 avocado
• 2 linguri de semințe de floarea-soarelui
• 1 fir de ceapă verde sau ½ ceapă uscată
• 1 cățel de usturoi
• 2-3 fire de pătrunjel verde
• 1-2 linguri de suc de lămâie
• sare și condimente, după gust

Mod de preparare

Curățați toate legumele de coajă. Spălați-le și tăiați-le bucăți mai mici.

Puneți-le pe rând în robotul de bucătărie cu lama S. Mixați de mai multe ori, până se mărunțesc bine toate legumele. Nu exagerați cu mixarea. Scopul este să se mărunțească, nu să se facă terci.

Gustați de acru, sărat și ajustați cantitatea de suc de lămâie și sare. Nu este nevoie să puneți ulei. Avocado are o textură untoasă, care asigură pateului gustul necesar de grăsime.

Pateul de legume crude poate fi servit imediat. Se unge pe felii de pâine prăjită, crackerși (biscuiți uscați), lipii, frunze de salată sau legume crude (ardei gras, dovlecel etc.).

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pate din legume sau salate de crudități:

Pateu de semințe de floarea-soarelui și migdale – rețetă de post fără ulei
Pateu de post, din legume coapte – hrănitor și sănătos!
Pateu din spanac, semințe și nuci – recomandată în regimul celor care au cu probleme cu greutatea sau cu colesterolul
Salată de morcov și gulie – simplă dar delicioasă și sănătoasă!

Sursă articol: Alimentația Ideală, Pate de crudități: https://alimentatiaideala.blogspot.com/2012/03/pate-de-cruditati-2.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.