Mâncare de post cu țelină, morcovi și portocale

Am găsit această rețetă pe site-ul Divă în bucărărie și ni s-a părut interesantă. Este potrivită pentru sezonul rece, deoarece conține legume de sezon.

Rădăcinoasele sunt deosebit de gustoase când le combinăm și le gătim împreună. Adaosul de portocale face această mâncare cu totul inedită și savuroasă.

Mâncare de țelină cu morcovi și portocale

Imagine cu titlu sugestiv – Mâncare de țelină cu morcovi: rovingI

Rețeta este cât se poate de simplă, iar ingredientele ieftine, disponibile în casa oricui.

Mâncărica de țelină, morcov și portocale este în același timp dulce și acrișoară.

Poate fi servită ca atare, sau cu o salată. Merge atât cu pâine, cât și cu mămăligă.

În afara postului, poate acompania o friptură de carne sau de pește.

Alte versiuni ale rețetei au țelină, morcov și portocale.

Mâncare de țelină, morcov și portocale – rețetă

Nr. de porții: 2-3

Ingrediente

  • 1 rădăcină de țelină
  • 2 morcovi potriviți
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 80 ml de ulei de măsline
  • 2 portocale
  • ½ legătură de pătrunjel proaspăt
  • sare
  • 1 linguriță de oregano uscat

Mod de preparare

Curățați și spălați legumele. Tăiați țelina cubulețe mai mari, iar morcovii rondele.

Ceapa se toacă mărunt. Usturoiul se zdrobește prin presă.

Puneți uleiul într-o crăticioară. Când s-a încins, adăugați ceapa tocată. Căliți-o până când devine translucidă. Adăugați apoi usturoiul.

Lăsați jumătate de minut, după care puneți cuburile de țelină și rondelele de morcovi.

Amestecați ușor și căliți legumele preț de două minute.

Presărațisare, piper și oregano, după gust.

Stoarceți cele două portocale. Aveți nevoie de 150 ml de suc.

Turnați sucul în mâncărică și dați focul la mic. Acoperiți vasul cu capacul și lăsați totul să fiarbă un sfert de oră.

Trebuie să amestecați ocazional, pentru a împiedica legumele să se lipsească de fundul cratiței.

După cele 15 minute, verificați legumele. Dacă sunt moi, puteți opri focul.

Dacă legumele nu s-au fiert bine iar lichidul a scăzut, mai adăugați puțină apă.

Fierbeți-le încă 5-10 mnute. Dacă au fiert și mai au lichid, lăsați vasul fără capac puțin.

Rețete similare

Mâncare din țelină – rețetă de post (+ beneficii)

Țelină la cuptor cu morcov și rozmarin– o mâncare gustoasă, care reduce colesterolul și glicemia

Salată de morcov și țelină cu avocado și ton

După ce ați stins focul, tocați pătrunjelul mărunt și presărați-l deasupra.

În momentul servirii se poate adăuga puțin suc de lămâie, dacă simțiți nevoia de un gust mai acru.

Sursă articol: Divă în Bucătărie, Mâncare de țelină cu morcovi și portocale: https://divainbucatarie.ro/2019/03/10/mancare-de-telina-cu-morcovi-si-portocale/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.