Salată răcoroasă de piersici și ardei gras – rețetă mexicană

Această salată răcoritoare de piersici și ardei gras este inspirată din bucătăria spaniolă.

Mexicanii o numesc „salsa”, și o tratează atât ca salată, cât și ca sos. Asta deoarece ingredientele se taie foarte mărunt.

Salata racoritoare din piersici si ardei

Salata racoritoare din piersici si ardei: Meghan McCarthy

Originea și istoria sosului salsa

În ciuda popularității sale la momentul actual, salsa este un preparat culinar cu rădăcini milenare. Datează de pe vremea incașilor.

Mayașii, aztecii și alte civilizații ale Americii precolumbiene obișnuiau să acompanieze mâncărurile de carne și pește cu un amestec picant de roșii și ardei iuți.

Salsa este la bază un condiment și nu un fel de mâncare.

Spaniolii care au cucerit Mexicul au adus această rețetă în America Centrală. A fost denumită oficial „salsa” în anul 1571.

În limba spaniolă, salsa înseamnă sos.

Versiunile actuale ale acestui preparat conțin mai multe ingrediente. De bază sunt ardeii – grași și iuți.

Foarte apreciate sunt rețetele de salsa care au și fructe, precum piersici, ananas sau mango.

Ne putem lesne închipui cât de savuroasă poate fi o salată care conține ardei gras și fructe zemoasă.

Salsa de piersici

Varianta prezentată mai jos conține ardei gras și piersici. Chiar dacă pare o asociere neobișnuită, ea este de fapt foarte potrivită. Atât ca gust, cât și ca textură.

Trebuie neapărat să o încercați. Poate fi servită ca atare, sau ca garnitură la o masă de pește, într-o dimineață sau într-o seară călduroasă de vară.

Citește și – Salsa de roșii (rețetă + beneficii)

Salată de piersici și ardei gras – rețetă

Ingrediente

  • 3 piersici
  • 1 ardei gras mare (sau 2 mai mici)
  • 1 ardei iute mic
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Spălați piersicile, ardeii și pătrunjelul.

Pregătiți un bol încăpător și adăugați în el piersicile și ardeii tăiați cubulețe mici. Dacă ardeiul iute este foarte picant, înlăturați-i semințele și folosiți o cantitate mai mică, după gust.

Ceapa și pătrunjelul se taie de asemenea cât mai mărunt.

Usturoiul se dă prin presă.

Presărați sare peste ingredientele din bol. Stoarceți peste ele sucul de la lămâie și amestecați ușor.

Acoperiți bolul cu o folie de plastic sau cu un capac și lăsați-o să stea la rece câteva minute.

Salsa cu somon

Salsa cu somon: Cuponeando

Sugestii

Dacă doriți, puteți adăuga și câteva roșii, tăiate cubulețe.

Piersicile pot fi înlocuite cu nectarine. Fructele nu trebuie să fie foarte moi, ci coapte dar ferme.

Ardeii grași pot fi înlocuiți cu castravete sau dovlecel/zucchini, tăiați cubulețe mici.

Dacă vreți o salată cu un colorit mai frumos, folosiți diverse tipuri de ardei gras: roșu, portocaliu, galben și verde.

Citește și – Salată mexicană de ardei și avocado

Renunțați la usturoi și ardeiul iute dacă nu vă place gustul picant.

De vreți să dați salatei o aromă și mai fresh, adăugați și câteva frunze de mentă proaspătă.

Surse articol:

1. Street Directory.com, History of Salsa Sauce – The Mexican Connection: https://www.streetdirectory.com/food_editorials/snacks/dips_and_sauces/history_of_salsa_sauce_the_mexican_connection.html
2. LaLena, Salată de piersici cu ardei (Salsa cu piersici): https://www.lalena.ro/reteta/561/Salata-cu-piersici-si-ardei-Salsa-cu-piersici/
3. Everybody Craves, History of Mexican Salsa: https://craves.everybodyshops.com/history-of-mexican-salsa/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.