Cum să faci cel mai cremos hummus din lume din doar 3 ingrediente – rețetă din în Nazaret
Ai ocazia să guști cel mai cremos hummus din lume atunci când vizitezi Israelul.
Acest preparat, specific bucătăriei orientale, are secretele lui.
Vestea bună este că oricine poate obține același hummus fin și catifelat acasă, urmând câțiva pași simpli.
Rețeta de mai jos este practicată de sute de ani în familiile din Nazaret, transmisă din generație în generație.
Nu vă așteptați la ceva foarte sofisticat și greu de realizat.
Un hummus perfect, foarte cremos și gustos se face doar de 3 ingrediente! Este atât de simplu!
Pare incredibil, de aceea vă provocăm să încercați această rețetă și să ne spuneți ce a ieșit.
Cuprins
Hummus cremos din Nazaret, din 3 ingrediente – rețetă
Cele 3 ingrediente sunt: boabe de năut, tahini și suc de lămâie. Apa și sarea nu le-am trecut ca ingrediente principale.
Ingrediente
- 3 căni de năut fiert
- 1 cană de tahini
- 1 cană de suc de lămâie
Mod de preparare
Dacă preferați să fierbeți năutul în casă, luați 2 căni de boabe uscate.
Alegeți-le de impurități și puneți-le într-un bol.
Se spală bine, în mai multe ape, până când lichidul rămâne curat.
Se pun apoi la înmuiat în apă și se lasă 1-2 zile. Este indicat să schimbați apa de două ori.
Năutul hidratat se scurge de apa în care a stat și se clătește.
Se pune într-o cratiță și se umple pe jumătate cu apă.
Se lasă să fiarbă 2 ore la foc iute, sub capac. Colectați spuma care se formează la suprafață.
Dacă mai este nevoie, completați cu apă.
Năutul este gata dacă se sfărămâ când îl presați între degete.
Dacă preferați calea mai rapidă, folosiți năut gata fiert de la conservă.
Clătiți-l înainte de a-l folosi.
Boabele fierte de năut se pun în vasul robotului cu lama S. Se adaugă câteva linguri de apă rece și 1 linguriță de sare.
Se mixează câteva minute, apoi se adaugă pasta de susan (tanini). După alte câteva minute se pune sucul de lămâie.
Ajustați cantitatea de lămâie după gust.
Este posibil să mai trebuiască puțină apă rece, în funcție de consistența dorită.
Hummus-ul trebuie să fie cremos și moale. Nu trebuie să curgă în fir.
Sugestii de servire
Acest hummus cremos se pune pe farfurii întinse. Se întinde cu dosul lingurii și se adaugă ulei de măsline.
Se poate decora cu diverse ingrediente: paprika, piper, pătrunjel proaspăt tocat, semințe de pin, sos de usturoi, lămâie, sare și ulei.
Hummus-ul se poate servi deasupra cu carne, boabe de năut întregi, ciuperci, linte sau fasole fiartă.
Se poate folosi ca sos, servit cu fâșii crude de apio, morcov, castravete.
Articole similare
Secretele unui hummus catifelat, care se topește în gură!
Ce beneficii are consumul de hummus?
Falafel „românesc” ca la mănăstire – pufos, sănătos (din năut crud!)
„Hummus” de linte– mult mai ușor de preparat decât cel de năut
Sursă articol: Sergio & Rhoda in Israel, 3-Ingredient Hummus Recipe from Nazareth: https://www.youtube.com/watch?v=HFsHnEqBm4M&ab_channel=Sergio%26RhodainIsrael