Ciocolată de casă de post – cea mai bună rețetă

Ciocolata de casă este dulcele copilăriei pe care nimeni nu îl poate uita.

Este adevărat că versiunile „moderne” nu mai au gustul bogat de altădată, din cauză că laptele praf de pe piață este degresat.

Ciocolata de casa de post

Ciocolata de casa de post: Veganbaking.net – Flickr

În rândurile de mai jos vă arătăm cum puteți face ciocolată de casă de post. Rețeta este postată pe canalul Yotube de autorul „Cruf”.

Ciocolată de casă de post cu lapte praf de soia

Ingredientul de bază este tot laptele praf, însă de această dată veți folosi lapte praf de soia.

Rezultatul este neașteptat de bun. Acest lapte se găsește la magazinele naturiste și este un ingredient foarte versatil.

Îl puteți întrebuința în diverse rețete vegane, inclusiv la maioneza de post.

Folosiți o pudră de cacao neagră, de calitate, pentru ca ciocolata să aibă un gust cât mai intens.

Uleiul de cocos dă mai multă fermitate ciocolatei după ce se răcește.

Acesta are proprietatea de a solidifica preparatele în care este pus când acestea sunt ținute la frigider.

Găsiți ulei de cocos și în hypermarketuri, la raionul cu produse naturiste. Se poate comanda și de pe internet, la prețuri mai accesibile.

Dacă nu vreți ca ciocolata să aibă gust de cocos, optați pentru un ulei de cocos dezodorizat, pentru gătit.

Ciocolată de casă de post – rețetă

Ingrediente

  • 500 g de lapte praf de soia
  • 150 ml de apă
  • 300 g de zahăr
  • 100 g de ulei de cocos (sau unt vegan)
  • 50 g de pudră de cacao
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • opțional: stafide, nuci mărunțite

Mod de preparare

Amestecați mai întâi ingredientele uscate, anume laptele praf de soia și pudra de cacao într-un bol.

Pregătiți mai întâi forma în care veți pune compoziția ciocolatei.

Poate fi o tavă pătrată sau dreptunghiulară, mică. Așterneți hârtie de copt, răsfrângând-o și peste pereți, pentru a putea scoate mai ușor ciocolata la final.

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa: Cheeseslave – Flickr

Puneți apa și zahărul într-un ibric pe foc și faceți un sirop. Când începe să clocotească, dați focul la mic și lăsați siropul să fiarbă 2 minute.

Puneți uleiul de cocos sau untul vegan și amestecați până când acesta se dizolvă și se incorporează în sirop.

Adăugați esența de vanilie și omogenizați.

Turnați acest amestec lichid peste ingredientele uscate din bol. La acest moment puteți adăuga și alte ingrediente, precum fructe uscate mărunțite (nuci, semințe de dovleac, caju, fistic, migdale, stafide, curmale, caise deshidratate etc.)

Amestecați cu o lingură de lemn până se incorporează laptele praf, apoi frământați compoziția cu mâinile.

Trebuie să obțineți o pastă închegată, omogenă.

Transferați compoziția în forma pregătită anterior. Distribuiți uniform și nivelați cu dosul lingurii.

Introduceți tava în frigider și lăsați ciocolata la răcit minim 4 ore. De preferat ar fi să o lăsați la rece peste noapte.

Ciocolata de casă de post obținută după această rețetă este solidă, se taie ușor.

O puteți porționa în pătrate sau cuburi, mai mici sau mai mari.

Dacă doriți o versiune mai moale, mai adăugați 50 ml de apă și 50 ml de ulei de cocos în rețeta de mai sus.

Rețetă preluată din: Cruf, Ciocolata de casă: https://www.youtube.com/watch?v=IXhnHiaYM4k&ab_channel=CruF

Vizionați rețeta și modul de preparare aici:

Rețete similare:

Ciocolată de casă fără lapte și zahăr – un desert „nevinovat”

Ciocolată de casă neagră, adevărată, pură

Ciocolată de casă de post, din 3 ingrediente

Ciocolată de casă tartinabilă (rețetă de post)

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.