„Omletă” de post din semințe in și năut

Această „omletă” de post din semințe de in și năut este foarte reușită.

Cu ghilimelele de rigoare a fost numită omletă deoarece arată ca rețeta originală, doar că nu conține ou.

Omleta de post din seminte de in si naut

Omleta de post din seminte de in si naut: Freepik.com

Este o versiune inventată de vegetarieni, care are succes și în rândul celor care nu au renunțat complet la carne. Este potrivită pentru zilele de post.

„Omletă” de post din semințe in și năut

Ingrediente

  • ½ cană de făină de năut
  • 1 lingură de semințe de in măcinate
  • ½ cană de lapte vegetal
  • ½ ardei gras roșu
  • ½ ceapă roșie
  • 3 linguri de apă
  • opțional: 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă
  • ¼ linguriță de pudră de ceapă
  • ¼ linguriță de pudră de usturoi
  • ¼ linguriță de sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți semințele de in și apa într-un bol. Amestecați și așteptați câteva minute, să se transforme într-un gel.

Semințele de in sunt ideale în rețetele vegetariene, deoarece în contact cu un anumit lichid, se umflă și capătă o consistență gelatinoasă. Din acest motiv sunt folosite deseori ca înlocuitor pentru ou în rețetele de post (ex. chiftele, clătite etc.).

Citește și – Trufe de ciocolată din… năut – desert sănătos de post!

Tăiați ardeiul și ceapa roșie și adăugați-le în bolul cu semințele de in închegate.

Adăugați apoi făina de in, laptele, fulgii de drojdie inactivă, pudra de ceapă, usturoi, sare și piper.

Amestecați compoziția cu o furculiță. Puteți folosi dacă vreți un tel mic. Aluatul trebuie să fie cât mai bine omogenizat, fără cocoloașe.

Puneți o tigaie pe foc. Adăugați câteva picături de ulei și lăsați-l să se încingă.

Luați din compoziția de omletă cu o lingură și formați grămăjoare în tigaie. Folosiți câte 2 linguri la fiecare mini-omletă.

Nivelați cu dosul lingurii, dându-le o formă rotundă, ca de clătită.

Lăsați omletele să se coacă 2-3 minute pe fiecare parte, sau până când se rumenesc bine.

Transferați omletele pe o farfurie întinsă.

Autoarea propune servirea acestor omlete vegetale sub forma unor sandvișuri.

Luați 2 felii de pâine integrală sau neagră. Ungeți-le cu puțin ulei de măsline folosind o pensulă de silicon și rumeniți-le câteva minute în tigaie. Pâinea va deveni ușor crocantă.

Citește și – Clătite fără ou, din năut și spanac – hrănitoare, sățioase, dietetice

Pentru asamblarea sanvișurilor, ungeți pe prima felie de pâine un strat de maioneză vegetală sau pastă de avocado.

Așezați o frunză generoasă de salată verde. Așezați apoi una sau două omlete, apoi 2 felii de roșie, castraveți murați sau orice alte legume doriți.

La final, stropiți sandvișul cu puțin sos de roșii/ketchup picant. Așezați cealaltă felie și tăiați sandvișul în două, pe diagonală.

Acest sandviș cu omletă vegetală este ideal pentru masa de dimineață sau pentru prânz. Poate fi luat și pe drum, în călătorie.

Este practic, savuros și foarte sățios, deși conține doar ingrediente vegetale.

Semințele de in și făina de năut sunt bogate în fibre și proteine. La fel și pâinea integrală.

Așa că nu vă faceți griji că veți suferi de foame dacă veți opta pentru un astfel de mic-dejun.

Citește și – Chiftele de năut cu crustă de susan

Sursă articol: Pick Up Limes, One-bowl vegan breakfasts » easy + delicious: https://www.youtube.com/watch?v=PhYRRpHienM

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.