Cum să faci „MICI” de post – o rețetă reușită

Deși se numesc vegetariene, persoanele care au renunțat la consumul de produse animale sunt mereu în căutarea de rețete care să imite sau să înlocuiască pe cât posibil carnea, brânzeturile și lactatele tradiționale. 

Autorii de rețete vegane au descoperit foarte multe preparate inedite, care aduc foarte mult cu preparatele din carne, precum este și această rețetă de „mici” vegetarieni.

Mici vegetarieni – reteta

La cât de reușită este, cu siguranță îi putem păcăli pe marii consumatori de carne, care nu vor sesiza diferența la prima vedere.

MICI DE POST – REȚETĂ

Din ingredientele date rezultă circa 4 porții de mici.

Ingrediente

• 200 g de granule de soia
• 300 g de tofu
• 6-8 căței de usturoi
• 2 linguri de tărâțe de psyllium
• 3 linguri de ulei
• 500 ml de apă
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 lingură de pudră de roșcove (carob)
• 2 lingurițe de cimbru
• 1 linguriță de ienibahar măcinat
• 1 linguriță de coriandru măcinat
• 1 linguriță de boia dulce
• sare și piper, după gust

Preparare

Alegeți un produs de soia de calitate, nemodificată genetic. Puneți apa la fiert și 100 de grame din cantitatea totală de granule într-un bol încăpător. Turnați peste ele apa clocotită și lăsați-le la înmuiat timp de 10 minute.

Între timp, tăiați tofu bucățele și pasați-le cu o furculiță. Nu trebuie să fie pasat foarte fin, ci grosier. Adăugați în el restul de granule de soia uscate și amestecați.

Incorporați și granulele de soia înmuiate (scurse de apă), usturoiul zdrobit, tărâțele psyllium (acestea ajută compoziția să se lege), uleiul, bicarbonatul de sodiu și mirodeniile.

Acoperiți vasul cu o folie de plastic și introduceți-l în frigider. Lăsați compoziția la rece jumătate de oră.

Micii vegetarieni se prepară la fel ca micii din carne. Se pot prăji în tigaie, sau se pot coace pe gril/grătar. Ungeți mâinile cu puțin ulei și modelați pasta sub formă de mici. Așezați-i pe o farfurie și la final ungeți-i cu o pensulă înmuiată în ulei.

Micii se întorc pe toate părțile până se rumenesc bine.

Se servesc pot servi cu muștar, cu maioneză, cu ketchup, cu roșii, ardei sau alte legume, precum și cu salate de verdețuri.

________________________________

Sursă: Gourmandelle, Mititei vegani: https://gourmandelle.com/ro/mititei-vegani/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *