Ciorbă „de burtă” cu ciuperci Pleurotus – rețetă de post

Veganii și vegetarienii numesc această rețetă „ciorbă de burtă vegană”, deoarece are un aspect asemănător cu ciorba de burtă preparată din carne de vită.

Varianta de post este chiar mai gustoasă decât versiunea tradițională, după părerea multora. Nu vă rămâne decât să probați, să degustați și să apreciați singuri.

Ciorba de burta vegana, din pleurotus: killingthyme.net

CIORBĂ DE PLEUROTUS – REȚETĂ

Ingrediente ciorbă:

• 500 g de ciuperci pleurotus
• 3 morcovi
• 1 păstârnac
• ½ rădăcină de țelină
• 1 ardei kapia roșu sau galben
• 1 ceapă
• 2 gogoșari murați
• 2 frunze de dafin
• 10 boabe de piper
• 3 litri de apă

Ingrediente smântână vegetală:

• 50 g de caju
• 5 căței de usturoi
• 75 ml de apă

Preparare

Începeți cu o seară înainte, punând nucile caju la înmuiat într-un bol cu apă cât să le acopere. Hidratarea ajută să se mixeze mai ușor în blender și să se transforme într-o pastă cât mai fină.

A doua zi, când sunteți gata să preparați ciorba, începeți prin a pune apa la fiert într-o cratiță încăpătoare.

Curățați și spălați ciupercile, apoi tăiați-le feliuțe subțiri. Decojiți rădăcinoasele și ceapa. Tăiați țelina și păstârnacul cubulețe mici, iar ceapa solzișori.

Dacă apa a început să fiarbă, adăugați piperul, dafinul și puțină sare, după gust. Puneți apoi ciupercile, morcovii întregi, păstârnacul, țelină și ceapa tocate. Fierbeți totul sub capac un sfert de oră.

Când legumele au fiert, scoateți morcovii din cratiță.

Tăiați doi dintre ei împreună cu ardeiul kapia și gogoșarii în oțet, bucăți mici. Mixați-le în robotul de bucătărie lama S (sau cu un blender vertical) până se fac pastă.

Puneți 1 lingură de ulei de măsline la încins într-o tigaie. Adăugați celălalt morcov fiert, tocat cubulețe, și pasta de morcov fiert și ardei. Amestecați cu o lingură de lemn și lăsați la călit 5 minute.

Turnați pasta obținută în ciorba care încă fierbe. Mai lăsați să fiarbă încă 5 minute.

Între timp, preparați smântâna vegetală. Scurgeți nucile caju de apă, clătiți-le și puneți-le în blender. Adăugați 75 ml de apă și mixați până se transformă într-un sos fin. Adăugați usturoiul zdrobit. Mixați din nou până la omogenizare.

Turnați puțin din smântâna obținută în ciorbă. Amestecați și opriți focul.

_____________________

Sursă: Vegan Peek, Ciorbă de pleurotus: https://www.youtube.com/watch?v=xR5KjHXGO7E&t=58s

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.