Cum să faci MAIONEZĂ pufoasă din AVOCADO

Maioneza de avocado este una din cele mai bune găselnițe ale autorilor de rețete vegane sau vegetariene. Se apropie foarte mult de rețeta clasică, din ou. Este a doua cea mai reușită după maioneza din lapte de soia.

Se face în mai puțin de 30 de minute. Are o textură bogată, cremoasă și delicioasă. În plus, este dietetică și totodată deosebit de bogată în nutrienți.

Maioneza din avocado: girlmakesfood.com

Maioneză din avocado – rețetă

Ingrediente

• 2 avocado coapte
• ½ lămâie
• 1 linguriță de muștar dulce
• 2 lingurițe de muștar iute
• 1 lingură de apă minerală
• 50 ml de ulei
• opțional: 2 căței de usturoi
• sare după gust

Preparare

Fructele de avocado trebuie să fie coapte bine. Dacă sunt încă tari, mai lăsați-le să se matureze lângă un fruct copt deja, precum o banană sau un măr.

Stoarceți sucul de lămâie.

Tăiați-le în jumătate. Îndepărtați sâmburele și extrageți pulpa din interiorul cojilor cu o linguriță. Puneți miezul în vasul blenderului adânc și turnați peste el imediat cu zeama de lămâie, pentru a preveni oxidarea.
Adăugați usturoiul decojit, 1 lingură de ulei și 1 lingură de apă minerală. Mixați câteva secunde, până rezultă o compoziție omogenă.

Răsturnați-o într-un bol și incorporați muștarul. De aici înainte se prepară ca la maioneza tradițională. Turnați uleiul în fir, amestecând continuu. Este indicat să folosiți o lingură de plastic sau de lemn.

Nu puneți prea mult ulei, deoarece maioneza se va subția. Trebuie să obțineți o consistență cremoasă și pufoasă (datorită apei minerale). Potriviți la final de sare. Dacă mai este nevoie, mai puteți pune și zeamă de lămâie.

Această maioneză este atât de bună încât poate fi consumată ca atare, unsă pe pâine. O putem însă folosi la diverse salate de legume, ca sos pentru paste, sau pentru sandviciuri și lipii.

______________________________

Sursă: Bucătăraș, Pasta de avocado: https://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-avocado-84936.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.