PERIȘOARE din legume, pentru supe și ciorbe de post

Chiftelele și perișoarele de post conțin de obicei legume, verdețuri și cereale sau semințe. Acestea din urmă ajută la legarea compoziției, unele putând chiar înlocui oul, precum semințele de in, datorită substanțelor mucilaginoase pe care le conțin.

În această rețetă de perișoare de post se folosesc două tipuri de semințe. Nu conțin orez, întrucât fac parte din categoria rețetelor raw-vegan (din crudități).

Perisoare din legume

Puteți înlocui sau adăuga și alte legume pe lângă cele sugerate în lista ingredientelor.

Perișoare din legume – rețetă

Ingredientele date sunt pentru două porții. Ajustați cantitățile în funcție de cât de multe perișoare doriți să preparați.

Ingrediente

• 1 morcov
• 1 țelină mică
• 1 ceapă
• ½ cană de semințe de floarea-soarelui
• 1 lingură de semințe de in
• ½ linguriță de sare
• ½ linguriță de boia dulce
• ½ linguriță de oregano (sau alte mirodenii)

Preparare

Măcinați separat semințele de floarea-soarelui și semințele de in în râșnița de cafea, apoi amestecați-le într-un bol. Deasupra, radeți morcovul și țelina, curățate de coajă și spălate în prealabil.

Tocați ceapa cât mai fin și adăugați-o peste legume. Adăugați apoi sarea și mirodeniile. Puteți folosi pătrunjel verde în loc de alte condimente.

Amestecați bine compoziția, până la omogenizare. Modelați perișoarele de dimensiunea unor nuci și așezați-le pe un platou, sau pe o tavă.

Lăsați-le să stea câteva ore într-un loc cald din casă, pentru a se usca.

Se pot adăuga apoi în diferite rețete de supe sau ciorbe din crudități, preparate și servite imediat. Sau se pot consuma ca atare, ca un preparat crud, sănătos și hrănitor. 

Consumul de legume crude este contraindicat persoanelor care au stomacul sensibil și nu pot le pot digera optim.

____________________________

Sursă: Elena Pridie, Rețete din Crudități, Perișoare din Legume, Editura Sian Books, p. 114

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.