PRĂJITURĂ de post cu MERE și CACAO

Această prăjitură este de fapt o negresă „îmbogățită” cu bucăți de mere în interior. Se prepară la fel ca rețeta tradițională (varianta de post), adică rapid și fără multă murdărie în bucătărie.

Ingredientele le aveți cu siguranță deja în casă. Se poate prepara și în variantă dietetică, după cum veți vedea în sugestiile de la finalul articolului.

Prajitura de post

Prăjitură de post cu mere – rețetă

Ingrediente

• 2 mere
• 240 ml de apă minerală
• 150 g de zahăr brut
• 60 ml de ulei
• 2 linguri de cacao
• 300 g de făină integrală
• ½ pliculeț de praf de copt
• un praf de sare
• esență de vanilie

Preparare

Puneți apa, uleiul, vanilia și zahărul într-un bol încăpător. Amestecați cu telul până se dizolvă granulele de zahăr.

Într-un bol separat, amestecați ingredientele uscate: făina, praful de copt pudra de cacao și sarea.

Adăugați treptat amestecul uscat peste compoziția lichidă de mai sus și amestecați cu telul continuu, pentru a preveni formarea de cocoloașe.

Curățați merele de coajă, tăiați-le cubulețe și adăugați-le în compoziție. Amestecați ușor, până se incorporează deplin.
Pregătiți tava în care veți coace prăjitura. Ungeți-o cu puțin ulei și așterneți în ea o hârtie de copt. Turnați compoziția și nivelați frumos la suprafață.

Introduceți tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius și lăsați prăjitura să se coacă aproximativ 35-40 de minute.

Înainte de a o scoate definitiv din cuptor, testați-o dacă este gata folosind o scobitoare. Dacă iese curată, înseamnă că s-a copt bine la interior.

Lăsați prăjitura să se răcească bine înainte de a o tăia. O puteți porționa în bucăți pătrate sau triunghiuri.

___________________________

Sugestii:

– Dacă vreți ca această prăjitură să fie dietetică, înlocuiți zahărul cu stevia (stevia rebaudiana), sau cu pastă de curmale (fructele înmuiate în apă și mixate în blender până se fac pastă).

– În cazul în care preparați acest desert pentru copii, folosiți pudră de roșcove (carob) în loc de cacao, deoarece nu conține cafeină și are un gust mai dulce.

– În loc de apă puteți folosi un lapte vegetal (preferabil obținut în casă).

– În loc de mere puteți folosi bucăți de pere, banane, ananas, fructe de pădure, nectarine, piersici, cireșe sau orice alte fructe vă plac.

___________________________

Sursă: Retete Fel de Fel, PRAJITURA CU MERE SI CACAO – de post: http://retetefeldefel.ro/prajitura-cu-mere-si-cacao-de-post/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.