ARDEI umpluți cu TOFU – aperitiv de post „la rece”

Acest aperitiv este ideal pentru zilele călduroase de vară, când tot ce ne dorim este să stăm cât mai departe de aragaz și de cuptor. Totul se prepară „la rece”, din ingrediente vegetale și ușoare pentru stomac.

Recomandăm acest preparat tuturor celor care țin post, celor care au o alimentație vegetariană, celor care vor să scadă în greutate și urmează un regim de cruțare.

Ardei umpluti: makingthymeforhealth.com

Datorită faptului că se prepară doar din ingrediente naturale, aceste bărcuțe de ardei și tofu pot fi introduse și în alimentația copiilor.

Pot constitui o alternativă sănătoasă și hrănitoare la pateurile sau altor produse semi-preparate pentru micul-dejun din comerț.

___________________________

Ardei umpluți cu tofu – rețetă

Ingrediente

• 1 cutie/pachet de tofu
• semințe de susan
• roșii
• ardei kapia roșii

Preparare

Puneți brânza tofu într-un robot de bucătărie cu lama S sau într-un blender. Adăugați câteva linguri de semințe de susan, câteva bucăți de roșii și ardei gras.

Este indicat să adăugați câte puțin din ingredientele zemoase, pentru a nu obține o pastă prea lichidă. La final trebuie să vă iasă o compoziție cremoasă, care poate fi întinsă pe pâine.

Tăiați ardeii kapia în jumătate. Scoateți cotoarele cu semințe și spălați-i. Tapetați-i cu un șervețel și umpleți fiecare jumătate de ardei cu câteva linguri de pastă.

Păstrați aperitivele la rece, în frigider și consumați-le în cel mult 2 zile.

___________________________________

Sugestii:

– Semințele de susan pot fi înlocuite cu semințe de floarea-soarelui, de dovleac, de in, semințe de cânepă, nuci sau avocado.

– Ardeii kapia pentru umplut pot fi înlocuiți cu ardei grași, cu gogoșari sau cu alte legume, precum dovlecei sau castraveți (decupați interiorul, scoateți miezul și așezați umplutura în orificiul creat)

– În compoziția de tofu puteți adăuga și legume, precum morcov ras sau țelină rasă.

– În compoziție de tofu puteți adăuga și câteva linguri de maioneză vegetală făcută în casă (din lapte de soia, din avocado, din orez etc).

– Puteți folosi ardei kapia mici, pentru a obține aperitive mai elegante și mai ușor de manevrat, mai ales pentru copii.

– Așezați ardeii pe un platou și decorați-i cu frunze de pătrunjel sau busuioc, cu măsline, rondele de castravete sau ridiche, sau cu diverse semințe.

___________________________________
Sursă: Centrul Natura, Paste tartinabile vegane: http://www.centrulnatura.ro/paste-tartinabile-vegane/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.