CRĂNȚĂNELE din făină integrală, cu suc de ROȘII – gustări sănătoase, de post

Cei mai mulți dintre noi obișnuim să cumpărăm biscuiți și fursecuri din magazine pentru a-i servi între mese. Din păcate, majoritatea produselor care se găsesc astăzi în comerț conțin cantități mari de zahăr sau îndulcitori, sare și aditivi nocivi pentru sănătate.

O idee mai bună ar fi să ne preparăm singuri aceste ronțăieli în casă, din făină integrală, cu un adaos cât mai mic de zahăr, sau chiar deloc. Ingredientele trebuie să fie cât mai naturale.

Biscuiti cu suc de rosii

Rețeta pe care v-o prezentăm a apărut într-o carte semnată de autori renumiți în domeniul sănătății, precum doctorul Pavel Chirilă și Mădălina Popescu.

Crănțănele cu roșii – rețetă

Ingrediente

• 350 g de făină integrală
• 250 ml de suc de roșii
• 70 ml de ulei
• 15 g de semințe de in măcinate
• 15 g de semințe de dovleac mărunțit
• 1 cățel de usturoi zdrobit
• 7 g de drojdie
• ¼ linguriță de busuioc uscat și măcinat
• ¼ linguriță de oregano uscat și măcinat
• 1 linguriță de sare neiodată

Preparare

Amestecați făina cu semințele măcinate, sarea și mirodeniile într-un bol încăpător. Adăugați sucul de roșii și drojdia și amestecați cu o lingură. Cu mâinile spălate, frământați aluatul până la omogenizarea ingredientelor. Aluatul nu va fi tare, ci mai mult moale.

Întindeți aluatul pe masa tapetată cu făină integrală, într-o foaie cât mai subțire.

Se decupează în formele dorite. Puteți folosi forme speciale de biscuiți sau fursecuri, sau puteți tăia foaia în dreptunghiuri, romburi sau pătrățele. Cu gura unui pahar mic, puteți face și biscuiți rotunzi.

Așezați biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt și coaceți-I în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, preț de 20 de minute. Sunt gata când s-au uscat și au devenit ușor rumeni.

Acești biscuiți crocanți pot fi dați și pot fi serviți fără probleme și de cei diabetici sau cu alte probleme de sănătate, întrucât conțin ingrediente naturale și nu au zahăr.

__________________

Sursă: Centrul Medical Naturalia, Conceptul Alimentului Integral. Rețete, Crănțănei cu roșii, Editura Christiana, 2015, pp. 58-59

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.