PATEU de MAZĂRE și AVOCADO – o rețetă HRĂNITOARE, care ajută la scăderea COLESTEROLULUI

Acest pateu poate constitui o sursă de inspirație pentru iubitorii de rețete sănătoase, care au nevoie de un strop de creativitate pentru a introduce mai des legumele în dieta lor și mai ales a copiilor.

Nu numai culoarea verde îl face extrem de atractiv și interesant, ci și beneficiile pe care le aduce sănătății.

Pateu de mazare si avocado

Mazărea este una din cele mai hrănitoare leguminoase, cu un conținut bogat în proteine, fibre, minerale, vitamine, antioxidanți și fitonutrienți.

Spre deosebire de fasole, mazărea este săracă în calorii. Conține cantități bune de acid folic, vitamina C, beta-sitosterol (care ajută la scăderea colesterolului), vitamina K, luteină, zeaxantină, vitamine din complexul B, calciu, fier, cupru, zinc și mangan.

___________________

Avocado este la rândul lui considerat un aliment cu o densitate nutrițională impresionantă. Este bogat în grăsimi mononesaturate (acid oleic, acid palmitoleic, acid linoleic).

Studiile au asociate aceste tipuri de grăsimi – regăsite cu precădere în dieta mediteraneană (în mod special în măsline și uleiul de măsline) – cu scăderea colesterolului, prevenirea bolilor de inimă coronariene și scăderea riscului de accidente vasculare cerebrale.

Și cantitatea mare de fibre pe care avocado o conține ajută la controlul colesterolului și prevenirea constipației.

Avocado conține criptoxantină, luteină, zeaxantină, beta și alfa-caroteni – antioxidanți cu efecte protectoare împotriva daunelor radicalilor liberi și a bolilor cronice/degenerative.

Acest fruct ne oferă de asemenea cantități însemnate de vitamina A, vitamina E, vitamina K, fier, magneziu, cupru, potasiu și mangan.

_____________________________

Pateu de mazăre și avocado – rețetă

Ingrediente

• 230 g de mazăre
• 1 avocado
• 1 cățel de usturoi
• 1 lingură de suc de lime/lămâie
• sare și piper, după gust

Preparare

Fierbeți mazărea în apă sau la aburi până se înmoaie bine. După ce s-a răcorit, scurgeți-o de apă (dacă este cazul) și puneți-o în vasul robotului cu lama S sau într-un blender.

Adăugați pulpa de avocado, sucul proaspăt stors de la lămâie, cățelul de usturoi, sare și piper. Mixați câteva secunde, până rezultă o compoziție omogenă, fină ca un pateu.

Dacă pasta este prea groasă, puteți adăuga puțină apă.

Păstrați pateul într-o caserolă cu capac, în frigider. Consumați-l cât mai repede, în stare proaspătă.

_____________________________

Surse bibliografice:

1. Nutrition and You, Green peas nutrition facts: https://www.nutrition-and-you.com/green-peas.html

2. Nutrition and You, Avocados nutrition facts: https://www.nutrition-and-you.com/avocados.html

3. Skinny MS., Pea and Avocado Dip: https://skinnyms.com/pea-and-avocado-dip/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.