BROCCOLI cu USTUROI – rețeta Părintelui Efrem de la Mănăstirea Dervent

Părintele Efrem de la Mănăstirea Dervent din Dobrogea este renumit pentru mâncărurile sale gustoase, aspectuoase și inedite.

Unele rețete sunt foarte simple, dar pline de savoare, în timp ce altele sunt mai sofisticate, ca pentru pelerini, și au parte de o prezentare mai elegantă.

Broccoli cu usturoi

Rețeta de broccoli cu usturoi pe care am ales-o pentru acest articol este deosebit de simplă. Legumele se fierb puțin, după care se servesc cu un mujdei senzațional, conceput după o rețetă specială a Părintelui Efrem.

________________________________

Mâncare de broccoli cu usturoi – rețetă

Ingrediente

• 1-2 căpățâni de broccoli
• 3 căpățâni de usturoi
• 100 ml de ulei
• 1 lămâie
• 5 linguri de apă minerală

Preparare

Tăiați căpățânile de broccoli în jumătate și scoateți nervura principală de la fiecare parte. Desfaceți-le buchețele și spălați-le bine. Îndepărtați părțile alterate.

Umpleți o cratiță pe un sfert sau pe jumătate cu apă și puneți-o pe foc.

Când începe să clocotească, adăugați buchețelele de broccoli, puțină sare și puțin ulei de măsline. Lăsați să fiarbă 10 minute.

După ce au clocotit 10 minute, scurgeți apa și lăsați-le să se răcorească.

Pentru a pregăti mujdeiul, desfaceți căpățânile de usturoi, decojiți toți cățeii și zdrobiți-i prin aparatul special.

Se pune apoi usturoiul pisat într-un bol și se freacă energic cu sare până se face o pastă. Se incorporează apoi uleiul, puțin câte puțin, amestecându-se constant, ca la maioneză. Pasta se va transforma treptat într-un sos gros.

După ce ați terminat de pus uleiul, incorporați la fel și apa minerală cu sucul de lămâie. Amestecați constant până obțineți o pastă albicioasă, foarte bine legată.

Se așază buchețelele de broccoli în farfurii și se servesc cu acest mujdei delicios.

________________________________

Sugestii:

Dacă aveți posibilitatea, gătiți broccoli la aburi. Această metodă va conserva mult mai bine nutrienții valoroși din broccoli. Această legumă este deosebit de bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, care se pot pierde prin fierberea îndelungată direct în apă (îndeosebi vitamina C și sulforafanul).

Gătirea la aburi nu trebuie să dureze de asemenea foarte mult. Sunt suficiente 5 minute.

Broccoli este anticancerigen, antioxidant, antiinflamator, detoxifiant și merită inclus mai des în dieta noastră.

________________________________

Surse:

1. Ortodoxia.me, Două rețete simple de post ale Părintelui Efrem de la Mănăstirea Dervent: http://ortodoxia.me/doua-retete-simple-de-post-ale-parintelui-efrem-de-la-manastirea-dervent-invata-si-tu-cum-sa-gatesti-aceste-mancaruri-manastiresti-care-vor-fi-pe-placul-tuturor-simplu-gustos-si-sanatos/

2. The World’s Healthiest Foods, Broccoli: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=9

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.