RULOURI de SALATĂ verde cu PATEU din SEMINȚE și legume (video)
Această rețetă dietetică este la îndemâna oricui: simplă, economică și deopotrivă sănătoasă. Pateul se prepară doar din semințe și legume, iar „materialul” pentru rulouri îl constituie frunzele de salată.
În final, preparatul arată ca niște sărmăluțe crude care pot fi servite ca atare.
Ingrediente
• 300 g de semințe de floarea-soarelui
• 2 cepe mici
• 1 ardei gras roșu
• 1 morcov
• 1 roșie
• 1 legătură de pătrunjel
• 2 linguri de suc de lămâie
• sare și piper după gust
Preparare
Semințele de floarea-soarelui pot fi crude sau prăjite. Noi am folosi miez crud.
Începeți prin a pune semințele de floarea-soarelui la înmuiat într-un bol cu apă (să depășească nivelul semințelor cu 2 degete). Lăsați-le să stea la hidratat cel puțin 4 ore, dar preferabil de seara până a doua zi.
În momentul în care doriți să preparați pateul, clătiți semințele cu apă curată și puneți-le într-un blender de viteză mare, sau în robotul cu lama S.
Adăugați circa ¼ pahar de apă și sucul proaspăt stors de la lămâie și mixați până când semințele se macină complet și se transformă într-o pastă fină.
Transferați pasta într-un bol încăpător și începeți să adăugați legumele: morcovul dat pe răzătoarea mică, ardeiul gras și roșia tocate cubulețe, ceapa și pătrunjelul tocate mărunt.
Asezonați cu sare și piper și omogenizați. Noi nu am pus deloc ulei, dar se poate adăuga dacă doriți.
Recomandarea noastră este să-l serviți într-un mod dietetic, și anume cu salată verde în loc de pâine, sau cu lipii.
Spălați câteva frunze de salată verde, tamponați-le cu un prosop de hârtie pentru a absorbi apa și întindeți puțin pateu pe ea. Rulați-o ușor și tăiați-o în două pentru a fi mai ușor de consumat.
Noi am folosi salată iceberg, însă puteți folosi salată verde autohtonă sau alt tip de salată verde.