Pateu de SEMINȚE de FLOAREA-SOARELUI – rețetă de post, fără foc

Acest pateu este recomandat îndeosebi persoanelor care urmează un regim alimentar natural, din crudități.

Se prepară doar din semințe, ceapă și verdețuri. Nu necesită nici măcar ulei.

Pateu de semințe de floarea-soarelui

Pateu de semințe de floarea-soarelui 

Ingrediente

• 2 căni de semințe de floarea-soarelui
• 3-5 linguri de suc de lămâie
• 2-3 linguri de tahini (sau 1-2 felii de pâine înmuiate în apă și stoarse)
• 1 cățel de usturoi
• 1 vârf de cuțit de piper roșu
• 1 ceapă roșie
• opțional – ceapă verde și pătrunjel

Preparare

Puneți 3-4 căni de apă într-un bol sau în alt vas mare. Adăugați 1 lingură de sare și amestecați până se dizolvă. Adăugați semințele în această soluție.

Trebuie să fie complet scufundate în apă. Lăsați-le la înmuiat pe masa din bucătărie sau în alt loc călduros din casă (nu în frigider) cel puțin 7 ore, preferabil peste noapte.

Turnați apoi semințele înmuiate într-o sită și clătiți-le cu apă. Le puteți acum usca în cuptor sau le puteți folosi ca atare.

_____________________________________________________________________________________________________

Hidratarea semințelor și a nucilor este importantă din două puncte de vedere: reduce nivelul de acid fitic și inhibitori de enzime și înlesnește procesarea lor în blender.

Asemenea cerealelor, nucile și semințele crude conțin acid fitic și inhibitori de enzime, substanțe care se leagă de alți nutrienți din corp și pot împiedica absorbția lor în sistemul digestiv. În consecință, reduc digestibilitatea alimentelor și pot cauza iritații digestive.

_____________________________________________________________________________________________________

Puneți semințele într-un blender împreună cu sucul proaspăt stors de la lămâie, tahini (sau pâine înmuiată – dă o textură mai cremoasă pateului), usturoiul, sarea și mixați până se transformă într-o pastă cât mai fină. Dacă mai este nevoie, mai puteți adăuga puțină apă.

Transferați pasta obținută într-un bol și adăugați ceapa tocată mărunt și usturoiul mărunțit. Amestecați până la omogenizare și gustați de sare și alte mirodenii.

Acest pateu trebuie servit cât mai repede, întrucât este neprocesat termic. Rezistă la frigider câteva zile, dar este indicat să fie consumat proaspăt.

Poate fi servit pe pâine, pe biscuiți uscați (crackers), pe lipii sau pe frunze de salată verde sau spanac. Se pot rula și servi ca rulouri.

_____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Pure Joy Planet, Sunflower Onion Dip: https://purejoyplanet.com/recipes/sunflower-onion-dip/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.