SALATĂ cu POLEN pentru masa de dimineață – energie pentru întreaga zi

Această rețetă este o idee excelentă pentru un mic-dejun hrănitor și fortifiant. Ingredientul secret este polenul, folosit în stare crudă. Acesta conține o pleiadă de nutrienți de care organismul nostru are nevoie zilnic.

Fructele folosite sunt la rândul lor bogate în vitamine, fibre și antioxidanți. Salata rezultată va avea un gust dulce natural și aromat și va aduce un aport valoros de substanțe nutritive.

Salată cu Polen

Datorită adaosului de polen va asigura o cantitate de energie suficientă pentru întreaga zi. Efectele tonice ale polenului se adresează atât fizicului, cât și intelectului. Este de altfel un supliment alimentar util pentru persoanele care depun eforturi intelectuale mari, pentru cei care învață sau trebuie să asimileze multe informații.

Acțiunea imunostimulatoare a polenului este binevenită mai ales în sezonul rece, când suntem mai sensibili la răceli și afecțiuni ale aparatului respirator.

Specialiștii susțin că acest produs apicol este unul din cele mai pure ingrediente din lume și că are în compoziția sa toți nutrienții și micronutrienții de care organismul nostru are nevoie. Puțini știu că polenul conține inclusiv proteine, iar acestea sunt ușor absorbite de corp.

Din acest motiv este considerat un aliment complet. Polenul uscat nu are aceeași valoare nutrițională ca polenul crud. Cel din urmă este bogat în enzime și proenzime și multe alte substanțe active.

________________________________________________________________________________________________________

Salată de fructe cu polen – rețetă

Polenul este atât de versatil și plăcut la gust încât poate fi incorporat în numeroase rețete, mai ales în cele care nu necesită preparare termică.

Poate fi amestecat în iaurt, în terci de cereale, în cremele de prăjituri raw-vegan, sau poate fi folosit la prepararea de limonade, smoothieuri sau salate, precum cea de mai jos. 

Ingrediente

• 1 banană
• 1 măr galben
• 1 pară și/sau 1 kiwi
• opțional: 1 portocală
• 1 linguriță de miere
• 1 lingură de polen crud
• 2 linguri de suc de lămâie

Preparare

Curățați fructele de coajă, tăiați-le cubulețe și puneți-le într-un bol. Adăugați polenul și amestecați ușor.

Într-un bol separat, amestecați sucul de lămâie proaspăt stors cu mierea și turnați sosul obținut peste fructe. Nu trebuie să amestecați foarte tare, pentru a nu strivi fructele și granulele de polen.

Polenul poliflor crud de la Apiland este foarte bun. Se poate comanda de pe site-ul lor sau se poate cumpăra din magazinele de profil naturist sau apicol.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Apiland.ro, 11 REŢETE CU PRODUSE APICOLE PENTRU O ALIMENTAŢIE SĂNĂTOASĂ: https://www.apiland.ro/blog/retete-cu-apicole/11-retete-cu-produse-apicole-pentru-o-alimentatie-sanatoasa

Cumpără de aici:

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.