Cum să faci BURGERI de POST, foarte buni

Acești burgeri sunt foarte aspectuoși, plăcuți la gust și mai mult decât orice, sunt și sănătoși și hrănitori. Conțin câteva ingrediente bogate în proteine și fibre, care dau sațietate.

Quinoa este una din cele mai sănătoase cereale din lume. Este numită „mama tuturor cerealelor”. Conține foarte mult calciu și proteine. Se găsește la magazinele naturiste.

Burgeri de Post

Burgeri de post – rețetă

Din ingredientele date ies circa 20 de burgeri potriviți. Dacă aveți mai mulți invitați la masă, măriți cantitățile ingredientelor, păstrând proporțiile indicate.

Ingrediente

• 3 cartofi dulci mari
• 2 căni de quinoa fiartă
• 1 ceapă mare
• 400 g de năut fiert
• 400 g de fasole roșie fiartă
• ½ cană de pesmet
• ½ legătură de pătrunjel verde
• 2 linguri de semințe de in
• 4 linguri de semințe de susan
• 4 căței de usturoi
• sare și piper după gust (+ alte mirodenii care vă plac)

Preparare

Ideal ar fi să folosiți năut și fasole crude, și să le fierbeți singuri, în casă. Dacă vă grăbiți, puteți folosi conserve de năut și fasole gata fierte.

Quinoa se fierbe la fel ca și orezul. Se spală de 2-3 ori, apoi se lasă la umflat în apă jumătate de oră. Se scurge de apă și se pune la fiert cu o cantitate dublă de apă și puțină sare. Quinoa se adaugă în vas când apa a început să clocotească. Se dă focul la mic, se pune capacul și se lasă fix 15 minute.

Se ia vasul de pe foc și se mai lasă 10 minute în repaus, fără să luați capacul.

Pentru rețeta de burgeri, curățați cartofii de coajă și fierbeți-i în apă cu sare până se fac moi.

Tăiați-i bucăți mici și mixați-i în robotul cu lama S împreună cu boabele fierte de năut și fasole roșie. Trebuie să obțineți o pastă ca un pateu.

Transferați pasta într-un bol încăpător și adăugați quinoa fiartă, ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, semințele, pesmetul, pătrunjelul tocat mărunt, sarea și piperul.

Amestecați cu mâinile pentru a obține o compoziție cât mai omogenă.

Aprindeți cuptorul și lăsați-l să se încingă (200 grade Celsius). Ungeți tava de cuptor cu puțin untdelemn de măsline pentru a așeza burgerii în ea. Aceștia se modelează pur și simplu din compoziția de mai sus, dându-le la început forma unor mingiuțe. Așezați-le în tavă și aplatizați-le cu degetele sau cu dosul unei linguri.

Trebuie să aibă forma unor burgeri normali, și să fie grosuți de circa 1 centimetru.

După ce ați modelat toți burgerii, introduceți tava în cuptorul încins și lăsați-i să se coacă aproximativ 30-35 de minute.

După circa 15-20 de minute, întoarceți-i pe partea cealaltă.

Când s-au rumenit frumos pe ambele părți, scoateți tava și lăsați-i să se răcească.

Pot fi serviți ca atare, pot fi folosiți la sandviciuri, pot fi serviți cu salate, cartofi sau un sos de roșii, sos de soia, de usturoi etc.

Este necesar să-i coaceți în cuptor deoarece prin prăjire se pot împrăștia. Acest lucru se datorează faptului că nu conțin ou. Semințele de in ajută într-o oarecare măsură la legarea compoziției.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Teo’s Kitchen, Burgeri cu Cartofi Dulci și Quinoa: http://www.teoskitchen.ro/2013/03/burgeri-cu-cartofi-dulci-si-quinoa.html

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.