Salată răcoritoare de sezon din PEPENE și PIERSICI

Salatele de fructe sunt o adevărată desfătare pentru organism, mai ales în zilele caniculare de vară. Nu în mod întâmplător Biserica a rânduit ca în lunile de vară să parcurgem două posturi ușoare, de câte 2-4 săptămâni.

Din belșugul de fructe, legume și verdețuri care există pe piață în această perioadă ne putem prepara diverse salate, băuturi și mâncăruri sănătoase, care curăță, hidratează și hrănesc organismul

Salată de Fructe de Vară

 

Fructele sunt bogate în apă și vitamine. Au efecte tonice, energizante și remineralizante. Pepenele verde, care conține apă în proporție de 95%, ajută la curățarea corpului și eliminarea toxinelor.

Piersicile au efecte întineritoare și antioxidante. Conțin compuși care combat îmbătrânirea prematură a organismului și susțin longevitatea.

Sunt utile pentru sănătatea ochilor și a pielii. Datorită conținutului de vitamina A, protejează cavitatea orală și plămânii împotriva cancerului.

Salată de Fructe de Vară

Pe lângă fructele de sezon putem folosi mere și banane. Să nu uităm lozinca „Un măr pe zi ține doctorul departe”, deoarece s-a dovedit a fi adevărată.

Bananele dau salatelor de fructe și o textură fină și cremoasă. Nici nu este nevoie să mai adăugați miere sau un alt îndulcitor, deoarece toate fructele folosite aici sunt dulci în mod natural.

Salată din fructe de vară – rețetă

Ingrediente

• 1 felie de pepene
• 2 piersici
• 2 banane
• 1 măr
• ½ lămâie

Opționale

• 1 mână de merișoare uscate
• 1 mână de căpșuni sau coacăze
• 1 mână de miez de nucă

Preparare

Tăiați o felie de pepene rece și decupați miezul. Tăiați-l cubulețe și scoateți sâmburii cu un cuțit. Puneți bucățile de pepene într-un bol încăpător. Adăugați și celelalte fructe, tăiate cubulețe.

 

Presărați la final merișoarele și coacăzele (noi am folosit coacăze negre proaspete). Măcinați miezul de nucă grosier și amestecați-l cu celelalte fructe.

Stropiți salata cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă și amestecați ușor pentru omogenizare.

Pentru o aromă și mai răcoritoare, puteți adăuga și câteva frunze de mentă verde, tocată mărunt.

Sursă: Nutrition and You, Peaches nutrition facts: http://www.nutrition-and-you.com/peaches.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.