DROB de post cu orez integral, semințe și ovăz

Drobul vegetal este o mâncare binevenită în perioada posturilor, deoarece este deosebit de hrănitor și sățios. Se pot face diverse combinații de legume.

Se pot folosi ciuperci, măsline, și neapărat verdețuri (ceapă verde, spanac, leurdă, mărar, spanac).

Drob de Post – Rețetă

Pentru ca drobul să fie cât mai nutritiv, trebuie să folosim și ingrediente bogate în proteine, precum leguminoasele: mazăre, linte, soia, fasole, năutNe place această rețetă deoarece conține orez integral și nu are făină albă.

Drob de post – rețetă

Ingrediente

• 500 g de mazăre galbenă înmuiată peste noapte
• 250 g de orez integral fiert
• 1 ceapă
• 5 căței de usturoi
• 130 g de semințe de floarea-soarelui măcinate
• 130 g de fulgi de ovăz măcinați
• 130 ml de apă
• 20 de măsline
• mirodenii: pătrunjel, mărar, oregano, turmeric, boia de ardei
• 1 linguriță de sare

Preparare

Spălați boabele de mazăre și lăsați-le la hidratat în apă de seara până a doua zi. Dimineața, puneți mazărea în blender și mixați până se face pastă, adăugând treptat apa.

Adăugați orezul fiert, ceapa tăiată bucăți, cățeii de usturoi, făina de ovăz (cumpărată gata sau obținută prin măcinarea fulgilor de ovăz prin râșnița de cafea), făina de semințe de floarea-soarelui, măslinele tăiate felii, sarea și mirodeniile.

Amestecați cu mâinile curate pentru a obține o compoziție cât mai omogenă.

Tapetați o tavă de chec/cozonac/pâine cu hârtie de copt și puneți compoziția, nivelând frumos suprafața. Se poate folosi și o tavă pătrată sau dreptunghiulară, nu foarte mare.

Puteți unge drobul pe deasupra cu puțină boia de ardei dizolvată cu apă sau ulei, și presa în drob câteva semințe.

Coaceți drobul în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, circa o oră. După jumătate de oră, dați focul mai mic și întoarceți tava.

Drobul este copt bine atunci când s-a uscat la suprafață și are câteva fisuri. Se poate folosi de asemenea scobitoarea pentru a vedea dacă este gata.

Scoateți tava din cuptor, desprindeți cu grijă hârtia și lăsați-l să se răcească în voie. Nu se taie cald.

Se poate servi ca atare, cu o salată de verdețuri sau legume, cu murături, cu roșii, castraveți, ardei gras etc.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.