Pateu de CIUPERCI și NUCI (nu mai cumpărați pateuri de post din comerț)

Pateurile din comerț conțin potențatori de arome, de aceea au un gust atât de bun. Lista ingredientelor este foarte îndoielnică, mai ales în cazul pateurilor vegetale.

De aceea este bine să ne ferim pe cât posibil să cumpărăm și să consumăm astfel de produse care pot face rău organismului.

Pateu Vegetal Rețetă

Mai bine mâncăm verdețuri, fructe și legume decât să dăm bani pe produse frumos ambalate și gustoase, dar care sunt pline de E-uri periculoase pentru sănătate.

Sau mai bine ne preparăm propriile rețete în casă. Este foarte simplu să faci pateu în casă, din legume, nuci, semințe și verdețuri.

Rețeta pe v-o prezentăm este extrem de simplă, nu o putem prepara doar în zilele de post. Este o mâncare foarte hrănitoare și sănătoasă.

Întrucât conține proteine de calitate din ciuperci și nuci, poate fi consumat și într-un regim fără carne sau grăsimi.

Pateu de ciuperci și nuci – rețetă

Ingrediente

• 250 g de ciuperci champignon
• 50 g de nuci sau caju
• 1 ceapă
• 2 linguri de ulei
• sare, piper, pătrunjel verde, după gust

Preparare

Puneți nucile la rumenit într-o tigaie, la foc mic. Într-o tigaie diferită, puneți uleiul la încins și adăugați ceapa mărunt. Căliți-o câteva minute, până devine translucidă. Scoateți ceapa și prăjiți ciupercile.

Puneți nucile în robotul de bucătărie cu lama S. Mixați până se macină fin. Adăugați ciupercile prăjite și ceapa călită, pătrunjelul tocat mărunt și sarea. Dacă vreți, puteți adăuga și câțiva căței de usturoi.

Mixați până când obțineți o pastă omogenă, cremoasă. Dacă este prea moale, mai puteți adăuga câteva nuci măcinate. Treuie să fie suficient de consistentă și densă pentru a o putea întinde pe pâine.

Pateul obținut se păstrează la frigider, într-o caserolă cu capac. Se servește pe pâine, cu roșii, ardei gras, ceapă, usturoi, măsline sau salate de legume și verdețuri.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.