Rețete de post

ZACUSCĂ de DOVLECEI și CIUPERCI pentru iarnă

// Adaugă comentariu

Zacusca este o mâncare pe care o putem prepara în orice perioadă a anul, dar mai cu seamă în perioada vară-toamnă, când există o abundență de legume și rădăcinoase proaspete.  În această perioadă a anului, gospodinele pregătesc diverse tipuri de […]

SALATA de PĂTRUNJEL – regina salatelor din Țara Sfântă

// Adaugă comentariu

Pătrunjelul este unul din cele mai puternice leacuri din grădină. În ciuda discreției și disponibilității sale deosebite, acest zarzavat poate aduce mari binefaceri sănătății. Conține compuși cu proprietăți antioxidante, anticancerigene, anti-alergice și diuretice. Este folosit ca tonic gastric, carminativ, antiseptic […]

Mâncare de CONOPIDĂ cu ROȘII – rețetă cu beneficii

// Adaugă comentariu

Conopida este membră a aceleiași familii cu varza și broccoli, „moștenind” toate calitățile nutriționale și terapeutice ale acestora. Deși este foarte sănătoasă, din cauza gustul searbăd este deseori evitată. Pentru a transforma într-o mâncare aromată și plăcută, putem apela la […]

SALATĂ de DOVLECEI copți

// Adaugă comentariu

Săraci în calorii, cu un indice glicemic scăzut și bogați în apă, dovleceii sunt o legumă ideală pentru dieta celor care vor să slăbească. Sunt foarte bogați în potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, vitamina B6, vitamina K, vitamine, minerale și […]

ÎNGHEȚATĂ cu BANANE și UNT de ARAHIDE (video)

// Adaugă comentariu

Înghețata făcută în casă este mult superioară celei din comerț, în primul rând datorită calității. Având control deplin asupra ingredientelor, putem face cele mai bune alegeri în acest sens. Această rețetă de înghețată din banane și unt de arahide este […]

CHIFTELE fără carne, cu NUCĂ și CIUPERCI

// 1

Această rețetă poate fi o alegere bună pentru mai multe categorii de persoane, dar în mod deosebit pentru cei care țin post, urmează un regim vegetarian sau o dietă fără carne. Chiftelele fără carne sunt recomandate și celor care vor […]

BROCCOLI la cuptor – rețetă și beneficii

// Adaugă comentariu

Fiecare aliment are secretele lui de preparare. În ceea ce-l privește pe regele legumelor crucifere, broccoli, acesta devine mai gustos dacă este gătit la cuptor. În plus, această metodă permite o mai bună conservare a nutrienților, dat fiind că fierberea […]

PĂSTĂI la borcan pentru iarnă fără aspirină

// Adaugă comentariu

Fasolea verde la borcan este una din cele mai utile conserve de care gospodinele se îngrijesc să le pregătească de cu vară pentru iarnă. Este un ingredient la îndemână pentru o ciorbă, o tocăniță sau o mâncare scăzută. Fasolea verde […]

SALATĂ de LEGUME cu OREZ și NUCI

// Adaugă comentariu

Salatele sunt, fără îndoială, cele mai ușoare, practice și sănătoase feluri de mâncare. Pot fi servite în orice moment al zilei. Le putem prepara din diferite ingrediente, de la legume și verdețuri, până la fructe și leguminoase. Pentru un plus […]