Chiftele din SFECLĂ, fără ouă

Aceste chiftele pot fi incluse în meniul unui vegetarian sau a unei persoane care dorește să elimine carnea din dieta sa, definitiv sau doar pentru o perioadă de timp.

Nu conțin nici carne, dar nici ouă. Liantul care ajută compoziția să se lege este făina de năut. Aceasta se poate procura de la magazinele naturiste.

Chiftele din Sfeclă Roșie

Făina de năut este mult mai sănătoasă decât făina albă de grâu, care în urma proceselor intense de rafinare își pierde toți nutrienții esențiali (în special mineralele, proteinele și vitaminele din complexul B).

Probabil că nu ați mai încercat să adăugați sfeclă în chiftelele vegetale pe care le-ați preparat până acum. Veți vedea că este o idee grozavă.

Chiftele de sfeclă, fără ouă – rețetă

Ingrediente

• 1 sfeclă potrivit de mare
• 2 morcovi
• ½ dovlecel (zucchini)
• 3 căței de usturoi
• ½ legătură de pătrunjel
• 250 g de făină de năut
• 1 bucățică mică de ghimber
• 1 linguriță de sare neiodată
• 1 vârf de cuțit de condimente

Preparare

Curațați sfecla, morcovii și dovlecelul de coajă. Dacă sunt bio sau provin din propria grădină, lăsați coaja la morcovi și la dovlecel.

Dacă sfecla are și frunze, adăugați-le și pe ele în compoziția chiftelelor.

Spălați-le și dați-le prin răzătoare într-un bol încăpător. Dacă legumele sunt zemoase, scurgeți-le cu mâna. Decojiți cățeii de usturoi și tocați-i mărunt, asemenea și rădăcina de ghimbir. Spălați pătrunjelul și tocați-l mărunt.

Amestecați toate ingredientele în bol, adăugând condimentele și puțin ulei. Incorporați treptat făina și amestecați cu mâinile. Compoziția finală trebuie să fie bine legată și modelabilă. Dacă este prea moale, mai adăugați făină.

Puneți puțin ulei la încins într-o tigaie și formați chiftele în palme. După ce s-a încins, adăugați chiftelele în tigaie și potriviți focul la mic.

Puteți face chiftelele mai mici sau mai mari, rotunde sau ovale, în funcție de preferință. Prăjiți-le pe ambele părți. Verificați să fie coapte bine în interior înainte de a le scoate pe o farfurie tapetată cu șervețele groase de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Se pot servi atât calde, cât și reci, simple sau cu o salată, cu orez, piure sau alte garnituri.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play