Salată de VARZĂ și BROCCOLI pentru sănătatea OASELOR, sistemului DIGESTIV, CARDIOVASCULAR și DETOXIFIANT

Această salată conține două legume din familia cruciferelor, renumite pentru proprietățile lor antitumorale și antiinflamatoare: broccoli și varză. Morcovul este un alt ingredient din această salată care are o activitate anticancerigenă dovedită.

Consumul de broccoli susține sănătatea sistemului digestiv și cardiovascular. Această legumă are un rol important în detoxifierea organismului.

Salată de Varză și Broccoli

Atât broccoli, cât și varza sunt bogate în minerale importante pentru sănătatea oaselor: calciu, magneziu, fosfor, zinc.

Cea mai bună metodă de a găti broccoli este prepararea la aburi (4 minute). Dacă însă nu aveți această posibilitate, puteți încerca varianta de mai jos. Experții în nutriție recomandă de asemenea ca bucățile de broccoli să fie lăsate să stea câteva minute după ce le-ați tăiat pentru a-și dezvolta nutrienții.

Salată de broccoli și varză – rețetă

Ingrediente

• ¼ varză roșie
• ¼ varză verde
• 1 morcov
• 1 broccoli
• 2 linguri de suc de lămâie
• 1 lingură de ulei de măsline
• 1 lingură de tahini (opțional)
• sare și piper, după gust

Preparare

Tăiați căpățâna de broccoli în două, apoi îndepărtați nervura centrală și desfaceți-o buchețele mici. Includeți în salată și tulpinile, tăiate mărunt. Puneți-le într-un bol încăpător. Turnați peste ele apă clocotită și lăsați-le să stea 3 minute la înmuiat. Scurgeți apa și clătiți bucățile de broccoli cu apă rece.

Tăiați bucățile de varză fideluță și dați morcovul pe răzătoare și adăugați-le peste broccoli.

Într-un bol mai mic, amestecați sucul de lămâie cu uleiul de măsline, sarea și piperul și tahini (dacă folosiți), până la omogenizare. Turnați sosul obținut peste legumele din bol și amestecați.

Dacă doriți ca această salată să conțină și proteine, puteți adăuga și câteva bucățele de somon, ton sau pui. Vegetarienii și cei care țin post pot înlocui carnea cu 100 g de linte sau năut fiert.

Această minunată salată poate deveni și mai gustoasă dacă alegeți să căliți puțin varza și morcovul cu 1 lingură de ulei de măsline și usturoi zdrobit.

Surse articol:
1. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=9
2. http://www.well-beingsecrets.com/health-benefits-of-broccoli/#Good_for_Bone_Health

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play