Pateu din MIGDALE – o rețetă excelentă, fără foc

Acest pateu se face de fapt din pulpa migdalelor care rămâne după prepararea laptelui de migdale. Este o mare pierdere să aruncați pulpa nucilor/semințelor după stoarcerea laptelui.

Chiar dacă sunt scumpicele, merită să cumpărați din când în când migdale și să faceți din ele lapte și apoi acest pateu delicios. Îl vor mânca și cei mici fără probleme, întrucât are o consistență asemănătoarea pateului obișnuit și un gust foarte bun.

Pate de Casă

Partea cea mai bună este că acest pateu este 100% natural, întrucât toate ingredientele se folosesc în stare crudă. Este așadar mult mai sănătos decât variantele de pateu vegetal din comerț, care conțin tot felul de aditivi dăunători.

Pateu de migdale – rețetă

Ingrediente

• 250 g de migdale crude
• 1 roșie
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri de ulei
• ½ lămâie
• 1 linguriță de sare

Preparare

Puneți migdalele cu o seară înainte într-un bol cu apă (cât să le acopere). Acoperiți bolul și lăsați-le să stea până dimineață, circa 8-10 ore.

A doua zi, scurgeți apa și clătiți migdalele. Puneți-le în blender și adăugați 1 litru de apă filtrată. Mixați la viteză mare circa 5 minute.

Strecurați laptele printr-o sită fină sau printr-un tifon gros. Se găsesc de cumpărat săculeți speciali pentru strecurarea laptelui vegetal obținut în casă.

Scurgeți laptele într-un bol mare, storcând bine pulpa, până iese tot lichidul. Pulpa migdalelor rămasă este de regulă foarte uscată.

Laptele se poate consuma ca atare, sau se poate îndulci și aromatiza cu miere de albine, scorțișoară, pudră de cacao sau roșcove, etc.

Puneți pulpa migdalelor în blender, adăugând roșia tocată mărunt, usturoiul, uleiul de măsline, sucul de la lămâie proaspăt stors și alte mirodenii (pătrunjel, mărar, busuioc etc).

Pentru a-i da pateului un gust și mai bun și un plus de proteine și vitamine din complexul B, puteți adăuga la mixare și 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă. Sunt un produs vegetal, care se găsește la magazinele naturiste. Au gust de parmezan.

Mixați până când obțineți o pastă tartinabilă. Dacă este prea uscat, mai adăugați puțin ulei de măsline sau roșie. Se poate folosi și suc de roșii.

Păstrați pateul într-o caserolă, în frigider. Ideal este să se consume în aceeași zi, sau în cel mult 405 zile. Dacă aveți musafiri, puneți pateul într-o formă specială, răsturnați-l pe un platou și decorați cu frunze verzi de pătrunjel și migdale mărunțite sau semințe.

Acest pate se poate face și din migdale întregi. Se pun toate ingredientele în blender și se adaugă puțină apă la mixare.

Cautari:
    reteta pate de migdale |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play