SALATĂ pentru o IMUNITATE mai bună în timpul iernii

“Ingredientul”-cheie nevăzut al acestei salate este vitamina C. Fructele folosite conțin cantități mari de vitamina C, un antioxidant vital pentru sistemul imunitar și prevenirea bolilor, îndeosebi a celor asociate cu îmbătrânirea normală sau prematură.

Vitamina C scurtează durata unei răceli. Datorită efectelor sale antioxidante, previne daunele oxidative asupra țesuturilor cauzate de radicalii liberi, și implicit bolile cronice, precum cancerul sau ateroscleroza.

Salată de Fructe

Studiile au arătat că administrarea acestei vitamine în cantități mari (fie din alimente, fie din suplimente) reduce riscul bolilor cardiovascular, a bolilor de inimă coronariene și a accidentelor vasculare cerebrale.

Nivelurile mari de vitamina C în sânge au fost asociate cu un risc mai mic de deces din orice cauză, inclusiv cancer și boli cardiovasculare.

În unele studii se vorbește despre efectul adjuvant al administrării intravenoase a vitaminei C la pacienții cu cancer. Injecțiile cu vitamina C au îmbunătățit starea fizică, emoțională și funcțiile cognitive ale bolnavilor de cancer în stadiu terminal.

Acestea au redus de asemenea severitatea simptomelor și stările de oboseală, greață și vomă, dureri și lipsa apetitului, și au crescut ratele de supraviețuire.

Salată de fructe imunostimulatoare – rețetă

Ingrediente

• 4 clementine
• 3 kiwi
• 2 mere
• 1 pară mare
• 1 mână de semințe de rodie
• 2 linguri de miere
• 1 lingură de suc de lămâie

Preparare

Tăiați merele și para cubulețe. Dacă sunt produse bio, nu le mai curățați de coajă. Clementinele se pot desface feliuțe dacă sunt mici. dacă sunt mai mari, se pot tăia cubulețe. În locul lor se pot folosi portocale. Fructele de kiwi se taie rondele.

Se așază frumos pe un platou și se stropesc cu amestecul de miere și suc de lămâie.

Se pot adăuga și câteva stafide, merișoare, afine uscate, coacăze sau alte fructe uscate.

De asemenea, merg foarte bine câteva boabe de struguri negri și rondele de banane, câteva cubulețe de kaki, dacă aveți în casă, și eventual câteva cubulețe de ananas, care este foarte bogat în vitamina C.

Surse articol:
1. http://lpi.oregonstate.edu/mic/vitamins/vitamin-C
2. http://www.naturalnews.com/034663_IV_vitamin_c_cancer_treatment.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play