Turte „digestive” cu SEMINȚE de IN

Vă prezentăm o rețetă simplă de turte de casă, preparate cu semințe de in. Sunt foarte gustoase, pufoase și benefice pentru cei care au probleme cu constipația.

Puteți folosi orice tip de făină doriți: de secară, de ovăz, integrală, neagră etc. Sau puteți folosi 1 parte de tărâțe de grâu și 3-4 părți de făină albă.

Turte „laxative”, cu SEMINȚE de IN

Turte „laxative”, cu SEMINȚE de IN

Turte cu semințe de in – rețetă

Ingrediente

• 500 g de făină
• 500 g de făină integrală sau de secară
• 25 g de drojdie proaspătă
• 1 linguriță de sare
• apă călduță
• 3 linguri de semințe de in

Preparare

Puneți semințele de in la înmuiat într-un bol cu 1 pahar de apă caldă. Lăsați-le circa jumătate de oră, pentru a se înmuia.

Luați un bol mare și puneți făina în el. Faceți o gaură în mijloc și opăriți făina cu o ceașcă de apă clocotită. Adăugați apoi semințele de in cu tot cu apa în care au stat, care s-a transformat între timp într-un gel. Adăugați sarea și amestecați în centru, incorporând puțină făină din jur.

Amestecul trebuie să fie călduț, pentru a nu opări drojdia. Adăugați drojdia și pasați-o cu o furculiță. Amestecați în centru și lăsați la dospit 10 minute. Drojdia se va umfla.

Mai puneți puțină apă rece, și cu o lingură, amestecați plămădeala cu restul făinii din bol, apoi începeți să frământați cu mâinile curate. Dacă mai trebuie apă, mai adăugați.

Turte cu SEMINȚE de IN

Turte cu SEMINȚE de IN

Amestecați apoi plămădeala cu făina din castron cu o lingură, și începeți să frământați aluatul cu mâinile. Dacă e prea tare, mai adăugați apă, iar dacă este prea moale, mai adăugați făină, până obțineți un aluat omogen, elastic, care nu se lipește de mâini.

Acoperiți vasul cu un prosop gros, și așteptați o oră, până ce aluatul crește și își mărește volumul.

Puneți aluatul pe masa de lucru, frământați-l puțin și împărățiți-l în 6-7 bucăți egale. Din fiecare bucată întindeți o turtă grosuță pe masa tapetată cu puțină făină, folosind sucitorul.

Turte Digestive cu Semințe de In

Turte Digestive cu Semințe de In

Coaceți turtele într-o tigaie, fără ulei, sau într-un ceaun. Lăsați focul la mic, pentru ca turtele să crească în voie. Întoarceți-le pe cealaltă parte după 3-4 minute, sau când s-au rumenit puțin. Aveți grijă să nu le ardeți.

Scoateți turtele pe un prosop și după ce s-au răcorit, înveliți-le și păstrați-le acoperite, pentru a nu se usca.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Bune, merg si fara seminte

  2. Si semintele au un rol…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.