CIUPERCI umplute cu SEMINȚE și LEGUME – rețetă + beneficii

Spre deosebire de rețeta tradițională, aceste ciuperci umplute conțin semințe, rădăcinoase și foarte multe mirodenii. Sunt deosebit de aromate și consistente.

Ciupercile sunt bogate în antioxidanți, asemenea morcovilor, dovleceilor și ardeilor grași. Acești compuși pot afecta celulele corpului, ducând la cancer.

Ciuperci umplute: freyasglutenfreeworld.com

Un mineral valoros, rar întâlnit la alimentele vegetale, dar prezent în ciuperci, este seleniul. Are un rol important în funcția enzimelor hepatice și curățarea organismului de substanțele cancerigene. În plus, oferă protecție împotriva inflamației și a tumorilorSeleniul este de asemenea asociat cu protejarea glandei tiroide.

Un alt nutrient important din ciuperci este vitamina D, care ajută la reglarea ciclului creșterii celulelor. Și acidul folic pe care îl conțin joacă un rol esențial în sinteza și repararea ADN-ului, și implicit în prevenirea formării celulelor canceroase din mutațiile ADN.

__________________________________

Ciuperci umplute cu nuci – rețetă

Ingrediente

• 20 de ciuperci champignon
• ½ cană de morcov ras
• ½ cană de țelină rasă
• ¼ cană de semințe de dovleac
• ¼ cană de semințe de floarea-soarelui
• 1 ceapă tocată mărunt
• 2 căței de usturoi
• opțional: 1 linguriță de sos de soia sau de roșii
• 1 linguriță de oregano
• ¼ linguriță de cimbru
• ¼ linguriță de rozmarin
• ¼ linguriță de chimen
• ¼ linguriță de semințe de muștar
• ¼ linguriță de piper

Preparare

Spălați sau curățați ciupercile de stratul exterior. Tăiați-le cozile și puneți-le deoparte. Așezați pălăriile cu cavitatea în sus într-un vas yena.

Decojiți morcovul și țelina și dați-le pe răzătoare. Amestecați-le cu ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit fin, semințele mărunțite și mirodeniile. Amestecați până la omogenizare.

Umpleți ciupercile cu compoziția obținută.

Aveți acum două variante de a servi aceste ciuperci umplute: fie le consumați ca atare, fie le puneți în deshidrator pentru 1-2 ore la temperatura de 145 de grade.

Le puteți de asemenea coace în cuptor, la 180 de grade Celsius, câteva minute, până se înmoaie sau se rumenesc puțin.

Păstrați-le într-o caserolă la frigider. Rezistă până la 1 săptămână la rece.

__________________________________

Surse:

1. Medical News Today, What is the nutritional value of mushrooms? https://www.medicalnewstoday.com/articles/278858.php

2. Amanda Nicole Smith, Raw vegan stuffed mushrooms: http://amandanicolesmith.com/raw-vegan-stuffed-mushrooms/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]