PATE de TOFU și MORCOV

Această pastă tartinabilă de tofu și morcov poate fi un aperitiv inedit pentru zilele de post. Se prepară foarte rapid, din ingrediente minime, vegetale.

Rețeta se încadrează perfect în dieta celor care țin regim sau vor să slăbească și li s-a recomandat să consume cât mai multe legume, excluzând pe cât se poate carnea și produsele de origine animală.

Pateu de tofu si morcov: cocinadenihacc.wordpress.com

Pateu de tofu și morcov – rețetă

Ingrediente

• 200 g de tofu moale (rețeta mai jos)
• 2 morcovi medii
• 1 lingură de ulei de măsline

Preparare

Curățați morcovii, spălați-i tăiați-i și gătiți-i până se fac moi.

Pasați-i apoi cu un blender sau robot de bucătărie împreună cu tofu și uleiul de măsline. Trebuie să obțineți o pastă omogenă, cremoasă.

Se servește pe pâine, lipii, crackers, foi de salată, fâșii sau rondele de legume crude (morcovi, dovlecei, castraveți, andive, roșii, ardei gras), pe felii de cartofi copți, vinete sau dovlecei copți pe gril sau în cuptor.

La fel de bine, se poate folosi ca sos sau dressing pentru paste sau salate.

Se păstrează în frigider în caserole bine închise.

_______________________

Cum se face tofu moale în casă

Ingrediente

• 1 litru de lapte de soia
• 2 linguri de suc de lămâie (sau oțet de mere)

Preparare

Este cea mai simplă metodă de preparare a brânzei de soia (tofu) în casă. Ideal ar fi să folosiți și lapte de soia natural, obținut în casă din boabe bio de soia.

Puneți laptele pe foc. Înainte de a atinge punctul de fierbere, luați vasul de pe foc și adăugați sucul de lămâie proaspăt stors, sau oțetul de mere.

Amestecați bine și lăsați laptele în repaus circa un sfert de oră. Turnați-l apoi într-o pânză de tifon, și așezați pânza deasupra unei cratițe. Acest mecanism va permite zerului să se scurgă încet și brânza să se răcească în voie.

După ce s-a terminat de scurs zerul, strângeți colțurile tifonului și stoarceți ușor cu mâna pentru a extrage tot lichidul care a mai rămas în brânză.

Stoarceți tofu atât cât să atingă consistența dorită – mai moale sau mai ferm.

Se păstrează în frigider.

_______________________

Sursă: Cocina de Nihacc, Paté de tofu y zanahoria: https://cocinadenihacc.wordpress.com/2016/02/22/pate-de-tofu-y-zanahoria/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *