RULOURI din CASTRAVEȚI cu AVOCADO – o gustare rece pentru zilele de vară

Acest aperitiv se prepară deosebit de ușor. Este o gustare rece, care ne poate face zilele de vară mai plăcute. În plus, ne poate oferi o multitudine de nutrienți valoroși pentru organism.

Combinația dintre textura crocantă a castravetelui și consistența cremoasă a pastei de avocado este deosebit de reușită.

Rulouri castravete avocado: desiretoeat.com

Rulouri din castraveți și avocado – rețetă

Ingrediente

• 1-2 castraveți lungi
• 3 avocado
• 1 mână de măsline murate
• 2 linguri de suc de lămâie
• ½ legătură de pătrunjel 
• câteva fire de mărar sau busuioc, după gust
• ½ linguriță de sare

Preparare

Spălați și uscați castraveții. Cu o mandolină, feliații subțire pe lungime, pentru a obține niște fâșii transparente. Dacă nu aveți un astfel de instrument în casă, puteți folosi un curățitor de legume.

Tăiați fiecare avocado în jumătate. Scoateți sâmburii și cu o lingură, extrageți pulpa. Puneți-o într-un bol și pasați-o cu o furculiță, până se transformă într-o pastă fină. Stropiți-o cu sucul de lămâie proaspăt stors, pentru a stopa procesul natural de oxidare.

Adăugați verdețurile spălate și tocate mărunt, sarea și măslinele tocate mărunt sau date prin blender. Amestecați până rezultă o pastă cremoasă, omogenă. În această compoziție mai puteți adăuga 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă și 1 cățel de usturoi.

Rulouri castravete avocado: desiretoeat.com

Așezați fâșiile de castravete pe masă sau pe un tocător mare. Ungeți-le cu un strat subțire de cremă de avocado și rulați-le dintr-un capăt în altul. Fixați capătul rulourilor cu scobitori mici.

Dacă aveți musafiri, așezați rulourile pe un platou și decorați-le cu pătrunjel și măsline.

________________________

Beneficiile ingredientelor

Castraveții sunt bogați în apă, minerale, vitamine și antioxidanți. Sunt recomandați persoanelor care suferă de boli inflamatorii, precum artrită, datorită proprietăților lor anti-inflamatoare.

Conțin fisteină, un flavonoid (antioxidant) cu un rol esențial în sănătatea creierului. Studiile au arătat că acest compus poate preveni progresia tulburărilor de memorie și învățare la șoarecii cu Alzheimer.

Lignanii sunt o altă clasă de antioxidanți (polifenoli) care au fost asociați cu reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare și diverse tipuri de cancer la femei și bărbați (cancer mamar, ovarian, uterin sau cancer de prostată). Castraveții previn bolile canceroase și prin conținutul de cucurbitacine.

________________________

Avocado este un aliment important pentru dieta noastră, deoarece conține doze mari de grăsimi sănătoase, care pot ajuta la controlul colesterolului și reducerea riscului de afecțiuni cardiace.

Este bogat în vitaminele B5, B6, B9, C și K. Conține mai mult potasiu decât bananele.

________________________

Pătrunjelul este o sursă impresionantă de vitamina A, vitamina C, vitamina K și fier. Consumul acestui zarzavat poate ajuta la păstrarea sănătății oaselor și a creierului prin prevenirea daunelor neuronale în boala Alzheimer.

La rândul său, mărarul este bogat în vitamina C, fier, calciu, acid folic, mangan și antioxidanți (kaempferol și vicenină).

_________________________

Sursă: Mercola, Cucumber Rolls With Creamy Avocado Recipe: http://recipes.mercola.com/cucumber-rolls-creamy-avocado-recipe.aspx

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *