BRIOȘE de post, cu OVĂZ, STAFIDE și SEMINȚE

Brioșele sunt o gustare practică pentru copii și adulți, întrucât pot fi luate la pachet, la școală, la serviciu, sau în călătorii.

Sunt un desert versatil, care poate fi preparat atât cu ouă și lapte, cât și din ingrediente vegetale, pentru o zi de post.

Brioșe cu stafide și semințe

Există o multitudine de rețete din care putem alege. Cea pe care v-o prezentăm mai jos este o versiune vegană, pe bază de fulgi de ovăz, semințe și fructe uscate.

Spre deosebire de brioșele obținute cu ouă și lactate, acestea sunt mai puțin „prăjituroase” și mai mult crocante, datorită ovăzului și semințelor.

___________________________________________________________________________________________________________

Brioșe vegane cu fructe și semințe 

Ingrediente

• ½ cană de ulei
• 100 g de pastă de curmale (piure de banane sau de mere sau gem de fructe)
• 1 ½ de fulgi de ovăz măcinați
• 1 ½ căni de fulgi de ovăz întregi
• ½ cană de semințe crude de floarea-soarelui
• ½ cană de fulgi de cocos
• 40 g de semințe de in măcinate
• 60 g de stafide
• opțional: 60 g de caise uscate
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• ½ linguriță de sare

Preparare

Aprindeți cuptorul la 176 de grade Celsius. Pregătiți tava de brioșe ungând fiecare orificiu cu puțin ulei.

Măcinați fulgii de ovăz pentru a-i transforma în făină. Puteți face acest lucru folosind râșnița electrică de cafea sau un blender. Măcinați și semințele de in, folosind râșnița de cafea.

Rumeniți puțin semințele de floarea-soarelui, fără să le pune sare sau altceva.

Puneți făina de ovăz, fulgii întregi de ovăz și semințele de floarea-soarelui prăjite în vasul unui robot de bucătărie cu lama S.

Pulsați de câteva ori până când fulgii și semințele se zdrobesc puțin. Nu trebuie să se macine complet.

Adăugați nuca de cocos, semințele de măcinate, bicarbonatul de sodiu și sarea. Pulsați pentru a amesteca ingredientele.

Adăugați stafidele și caisele uscate și pulsați din nou de câteva ori, până când caisele se fac bucăți mici (ca boabele de mazăre).

Adăugați uleiul și pasta de curmale sau gemul și pulsați din nou până la omogenizare.

Transferați compoziția într-un bol mare și mai amestecați cu o lingură de lemn sau cu o paletă de plastic. În cazul în care compoziția este prea uscată și nu se omogenizează cum trebuie, mai puteți adăuga pastă de curmale sau gem.

Umpleți orificiile tăvii de brioșe, apăsând ușor cu dosul unei linguri pentru a nu lăsa goluri de aer. Coaceți brioșele timp de 12 minute, până când marginile devin aurii iar mijlocul este făcut.

Luați tava din cuptor și lăsați brioșele să se răcorească 10 minute. Desfaceți marginile cu un cuțit și scoateți brioșele cu grijă pentru a nu le strica. Cât sunt calde sunt fragile, însă după ce se răcesc devin mai ferme.

Se pot păstra la temperatura camerei până la 3-4 zile, sau în frigider, mai mult timp.

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Oh my veggies, Vegan Aussie Bites: https://ohmyveggies.com/vegan-aussie-bites/#295

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play