Clicky

Salată DETOXIFIANTĂ după sărbători

Această salată este binevenită după sărbătorile de iarnă în care ne-am desfătat de o mulțime de preparate bogate în carne, ouă și lactate.  Un adaos surprinzător este portocala, care se armonizează foarte bine cu varza și morcovii.

Este ușoară, plină de prospețime și de efect. Are efecte detoxifiante, vitaminizante, răcoritoare și fortifiante pentru sistemul imunitar și cardiovascular. Este o rețetă bună și pentru diabetici sau cei care sunt la dietă, datorită faptului că este lipsită de colesterol, grăsimi și calorii goale.

Salată de morcov

Este o alegere sănătoasă și pentru copii, care au nevoie de o alimentație cât mai bogată în fructe și legume proaspete variate.

Toate ingredientele folosite sunt cunoscute pentru proprietățile lor antitumorale și anticancerigene, îndeosebi varza, merele și morcovul.

_______________________________________________________________________________________________________

Salată de varză, morcov și portocală 

Ingrediente

• ¼ varză 
• 3 mere
• 1morcov
• 1 portocală
• ½ lămâie
• ulei și sare după gust

Preparare

Tăiați varza fâșii cât mai subțiri. Curățați portocala și îndepărtați cojile subțiri care îmbracă feliuțele. Tăiați miezul cubulețe mici.

Curățați morcovul și dați-l pe răzătoare. Curățați merele, scoateți cotorul cu semințe și tăiați-le bețișoare.

Amestecați toate ingredientele într-un bol mare. stoarceți sucul de lămâie și amestecați-l cu puțin ulei și sare. Turnați dressing-ul obținut peste fructe și legume și amestecați ușor.

Se poate consuma imediat, deși are un gust mai bogat a doua zi, după ce stă o noapte la rece și aromele ingredientelor se dezvoltă deplin și se întrepătrund.

Dacă aveți musafiri, serviți salata în boluri mici de sticlă sau pahare largi. Se poate decora cu feliuțe de lămâie sau pătrunjel verde.

La dulceața morcovului și a mărului se poate adăuga și o mână de stafide. Acestea vor da și mai multă consistență salatei. În plus, sunt un element frecvent întâlnit în salatele rusești, precum este rețeta prezentată în acest articol.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Say 7 Info, Салат с капустой, яблоками и апельсинами: http://www.say7.info/cook/recipe/267-Salat-kapustoy.html

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *


    Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/juliero/public_html/wp-content/themes/taifas/footer.php on line 27

    Warning: file_get_contents(http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=92081,122354,420174): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/juliero/public_html/wp-content/themes/taifas/footer.php on line 27