PATEU de AVOCADO cu NUCI și USTUROI – rețetă de post fără ulei

Avocado este un fruct extrem de versatil și hrănitor, ideal pentru alimentația celor care țin post sau au un regim vegetarian. Datorită texturii sale cremoase poate fi incorporat în numeroase rețete sănătoase.

Întrucât este un aliment bogat în grăsimi bune, poate fi folosit și în preparate fără ulei, precum este pateul pe care vi-l prezentăm mai jos.

Pateu de avocado

Nucile completează rețeta cu proteine și Omega-3, compuși care sporesc valoarea nutrițională a acestui preparat. Adaosul de usturoi taie din gustul gras al pateului și îi dă o aromă deosebită.

Rețeta este foarte simplă. Totul se mixează cu ajutorul unui blender și se servește imediat. Pateul rezultat este cu atât mai sănătos cu cât nici un ingredient nu este preparat termic. Totul este crud și natural.

Dacă doriți să încercați mai multe rețete pe bază de avocado, intrați pe această pagină. Veți descoperi numeroase moduri de a include acest aliment deosebit de hrănitor în dieta săptămânală.

Poate fi incorporat inclusiv în deserturi raw-vegane (vegetale, fără foc).

_________________________________________________________________________________________________________

Pateu de avocado cu nuci – rețetă

Ingrediente

• 1 avocado
• 1 mână de nuci
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri de suc de lămâie
• sare, după gust

Preparare

Tăiați fructul de avocado în jumătate. Cu o lingură, scoateți miezul și puneți-l în blender. Puteți folosi și un mini-tocător sau un blender manual.

Adăugați nucile, usturoiul curățat de coajă și sucul de lămâie proaspăt stors. Mixați până la omogenizare. Dacă aparatul nu merge, adăugați foarte puțină apă. Compoziția obținută trebuie să fie grosuță, cât să o puteți întinde pe pâine.

Adăugați sare, piper sau alte condimente, după gust, și serviți pateu-ul imediat. Dacă îl țineți prea mult se poate înnegri. Dacă rămâne, păstrați-l într-o caserolă la frigider.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Lecturi și Arome, Pateu de Avocado cu Usturoi: https://lecturisiarome.ro/2015/02/pate-de-avocado-cu-nuci-si-usturoi/

Cautari:
    retete de post fără ulei |

Citeşte mai multe despre:

loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *