Omletă vegetală, din NĂUT

Năutul este unul din cele mai consumate alimente în vremea posturilor. Conține proteine, fibre și mulți alți nutrienți valoroși pentru sănătatea noastră.

Este de preferat să ne preparăm singuri mâncărurile de post, în casă, din ingrediente cât mai naturale, întrucât cele din comerț sunt procesate și conțin aditivi dăunători.

Omletă Vegetală din Năut – Rețetă

Din năut putem prepara numeroase rețete hrănitoare de post: salate, chifteluțe, drob, hummus, pateu, pâine, clătite și alte deserturi și inclusiv omletă.

Această rețetă seamănă mai mult cu o clătită groasă, însă poate fi considerată un înlocuitor vegetal pentru omleta din ouă.

Este simplă, gustoasă și deosebit de sănătoasă. O putem consuma dimineața, la prânz sau seara. Nu se prepară din boabe de năut, ci din făină de năut. Aceasta se găsește de cumpărat la magazinele naturiste și în unele supermarketuri, la raionul de produse naturiste. 

Nu conține gluten, este bogată în proteine, fier și fibre, fiind recomandată îndeosebi persoanelor cu intoleranță la gluten, persoanelor cardiace și diabetice.

Năutul conține mangan, acid folic, cupru, fosfor, fier, zinc și vitamine din complexul B. Crește rapid sațietatea, îmbunătățește digestia și ajută la pierderea în greutate.

_________________________________________________________________________________________________________

Omletă cu năut – rețetă

Ingrediente

• 2 căni de făină de năut
• 2 ½ căni de lapte vegetal sau apă
• ½ linguriță de turmeric
• sare și piper, după gust

Ingrediente opționale:

• 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
• opțional: 1 lingură de tărâțe de psyllium

Preparare

Amestecați toate ingredientele, în afară de legume. Lăsați compoziția să stea 10 minute, ca să se îngroașe puțin.

Puneți o tigaie pe aragaz la foc mic și turnați compoziția cu un polonic. Gătiți „omleta” timp de 4-5 minute.

Puteți face mai multe omlete, în funcție de grosimea dorită. Se pot servi cu sos de roșii, cu salate de legume sau verdețuri, sau ca atare.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Goodness Green, Chickpea Omelette Soy Gluten Free: http://goodnessgreen.com/chickpea-omelette-soy-gluten-grain-free/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]