FURSECURI de post cu OVĂZ și CIOCOLATĂ neagră – fără foc

Ușor de făcut, gustoase, sățioase și crocante, aceste fursecuri sunt o idee excelentă pentru familiile care preferă gustările naturale.

Aveți nevoie doar de 4 ingrediente pentru a le prepara. Se pregătesc în 10 minute și sunt gata de servire în 30 de minute. Sunt potrivite pentru copii și pentru adulții care doresc să mănânce ceva dulce, dar dietetic și sănătos. 

Fursecuri de Ovăz, cu Ciocolată

Fursecuri cu ovăz și ciocolată – rețetă

Din cantitățile date ies circa 9 fursecuri. Dacă vă plac, data viitoare măriți cantitățile pentru a obține un lot mai mare.

Ingrediente

• ½ cană de fulgi de ovăz
• 4 linguri de ulei de cocos solid
• 4 linguri de miere
• 100 g de ciocolată neagră de post

Preparare

Uleiul de cocos trebuie să fie solid, nu topit. Puneți fulgii de ovăz într-un bol. Adăugați uleiul de cocos și amestecați bine cu o lingură, până la omogenizare. Adăugați mierea și continuați să amestecați până când fulgii de ovăz sunt acoperiți complet și devin lipicioși.

Luați câte 1 lingură plină din amestecul obținut și puneți compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Continuați astfel până terminați toată cantitatea.

În acest moment fursecurile sunt lipicioase și nu le puteți modela. Lăsați-le așa cum sunt.

Introduceți tava în congelator și lăsați-le circa 5-10 minute, sau până se întăresc puțin și pot fi manevrate.

Între timp, topiți ciocolata neagră la bain-marie. Scoateți fursecurile întărite și remodelați-le cu mâinile.

Cu un clește, scufundați-le în ciocolata lichidă, acoperindu-le complet.

Așezați-le din nou pe hârtia de copt. Introduceți-le din nou în congelator și mai lăsați-le încă 5-10 minute, sau până când glazura se întărește.

Aceste fursecuri se păstrează la frigider, într-o caserolă cu capac. La cât sunt de bune și puține, cu siguranță se vor mânca imediat!

________________________________________________________________________________________________________

Opțiuni

Mierea de albine poate fi înlocuită cu pastă de curmale, obținută în casă după o rețetă simplă, sau cu un alt îndulcitor natural.

Uleiul de cocos nu poate fi înlocuit cu alt ulei, deoarece acesta ajută fursecurile să se întărească. La temperaturi mici acesta se solidifică, iar la temperaturi mari devine lichid.

Pe lângă ovăz puteți adăuga și alte ingrediente, precum fructe uscate: merișoare, stafide, caise, afine, coacăze, smochine tocate mărunt.

Dacă nu doriți să vă complicați cu glazura, adăugați puțină pudră de cacao sau de roșcove în compoziția fursecurilor. Amestecați-o cu uleiul de cocos și mierea, până se incorporează și rezultă o pastă omogenă. Apoi adăugați fulgii de ovăz.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: My Food and Happines, No Bake Vegan Chocolate Oat Bites: http://www.myfoodandhappiness.com/no-bake-vegan-chocolate-oat-bites/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *