Clicky

Salată de morcov și usturoi – cu efecte puternice împotriva CANCERULUI, INFECȚIILOR și a bolilor CARDIOVASCULARE

Rețeta pe care v-o propunem poate părea prea simplă și banală pentru a o încerca. Cu toate acestea, este foarte bună la gust și totodată benefică sănătății.

Morcovul și usturoiul fac o pereche extraordinară, mai ales pentru sistemul cardiovascular și cel imunitar. Aceste două ingrediente pot fi combinate și în rețetele de suc.

Sucul se absoarbe mai rapid în fluxul sanguin, iar efectele sunt mult mai puternice, mai ales în cazul unei boli grave, precum cancer sau boli cardiovasculare. În scop profilactic însă este de preferat salata, deoarece legumele își păstrează intact conținutul de fibre, care de altfel este eliminat prin stoarcere.

Dacă nu sunteți tentați să încercați această „salată”, poate vă vor convinge următoarele informații nutriționale.

Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina C și vitamine din complexul B. Vitamina C este un antioxidant care reduce riscul bolilor de inimă datorită faptului că ajută corpul să metabolizeze colesterolul în mod corespunzător.

Morcovii conțin de asemenea fier, potasiu și sodiu. Au efecte imunostimulatoare, ajută la alcalinizarea sângelui și îmbunătățesc funcția ficatului.

Datorită acestor acțiuni, morcovul poate fi util atât în prevenirea, cât și în tratarea bolilor.

Usturoiul crud este un agent antimicrobian puternic. Are totodată proprietăți antiinflamatoare și imunostimulatoare. Este unul din cele mai bune alimente pentru protejarea inimii și a vaselor de sânge.

Studiile au arătat că alicina – principalul compus din usturoi – scade riscul unui accident vascular cerebral datorită acțiunii sale anti-coagulante.

Usturoiul reglează nivelul colesterolului, îmbunătățește circulația sângelui, scade tensiunea arterială, previne creșterea bacteriilor și reduce riscul unor tipuri de cancer.

Morcovul la rândul lui are proprietăți anticancerigene și capacitatea de a preveni bolile  coronariene, îndeosebi datorită conținutului bogat în fibre.

Este benefic pentru sistemul nervos, pentru piele și ochi, pentru gingii, dinți, oase și vasele de sânge. Ajută de asemenea la absorbția fierului și creșterea nivelului energiei.

______________________________________________________________________________________________________

Salată de morcov și usturoi – rețetă

Ingrediente

• 3-4 morcovi
• 1-2 căței de usturoi
• ulei de măsline, sare după gust

Preparare

Morcovii se dau pe răzătoarea cu găuri mici, iar usturoiul se zdrobește fin cu aparatul special. Se amestecă toate ingredientele până rezultă o pastă omogenă. Se întinde pe pâine și se servește ca atare.

Puteți adăuga în salată și alte ingrediente cu efecte terapeutice, precum pătrunjel verde și miez de nucă zdrobit sau măcinat fin.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. SF Gate, Nutrients in Onions & Carrots: http://healthyeating.sfgate.com/nutrients-onions-carrots-1532.html

2. In Sonnet’s Kitchen, RAINBOW CARROT IMMUNE BOOSTER: http://www.insonnetskitchen.com/rainbow-carrot-immune-booster/

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *