„Iaurt” vegetal din BANANE și AVOCADO

Combinația dintre avocado și banane este foarte atractivă pentru iubitorii de deserturi raw-vegan. Mixate în blender împreună dau o cremă delicioasă, care poate înlocui cu succes iaurturile de fructe din comerț.

Este foarte dulce datorită bananelor. Are o textură fină, și o aromă delicată de vanilie. Mai mult, preparatul rezultat este foarte bogat în nutrienți, avocado fiind considerat unul din cele mai hrănitoare alimente. Mai multe detalii aici.

Unii considerată că acest smoothie poate ci considerat un înlocuitor vegan mult mai sănătos pentru iaurtul din magazine. Vegetarienii au multe opțiuni la capitolul „lactate”. Pot prepara lapte din ovăz, soia, diferite tipuri de nuci, semințe și cereale.

Mai puține opțiuni au însă în ceea ce privește iaurturile. În magazine se găsește doar iaurt de soia, însă acesta nu este pe placul tuturor.

___________________________________________________________________________________________________

„Iaurt” de banane și avocado

Nimic nu este mai bun pentru sănătatea noastră decât o masă alcătuită din ingrediente naturale. Cu atât mai mult ar trebui să alegem astăzi deserturile pe bază de fructe proaspete, cu cât produsele pe care le cumpărăm din magazine sunt pline de substanțe artificiale (coloranți, potențatori de gust, arome, conservanți etc.).

Din ingredientele date se obțin circa 2 pahare de iaurt.

Ingrediente

• 1 avocado
• 2 banane medii
• 2 linguri de suc de lămâie
• 1 linguriță de vanilie (extract sau pudră)

Preparare

Curățați bananele și puneți-le în blender. Acestea trebuie să fie coapte bine, pentru ca preparatul să fie dulce și aromat. Adăugați pulpa de avocado, imediat sucul de lămâie, apoi vanilia.

Dacă vreți ca iaurtul să fie și mai dulce, puteți adăuga 1 lingură de miere sau 2 curmale hidratate (lăsate să stea în apă 2 ore).

Mixați câteva secunde, până când obțineți o compoziție cremoasă și fină. Sucul de lămâie are un rol important în această rețetă, și nu trebuie să renunțați la el.

Pe lângă faptul că maschează gustul de avocado, întârzie procesul de oxidare a fructelor și dă un gust ușor acrișor, specific iaurtului.

Puteți adăuga și alte fructe, pentru un iaurt mult mai savuros, precum căpșuni, afine, prune (efect laxativ), cireșe, piersici, mure și alte fructe de pădure.

Iaurtul se poate consuma ca atare, sau alături de o porție de cereale.

Citeşte mai multe despre:

loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *