Salata de USTUROI verde înnoiește sângele, curăță corpul de toxine și grăsimi, protejează inima, stopează cancerul

Toate verdețurile care apar primăvara au efecte terapeutice importante pentru sănătatea noastră.

Salata verde, spanacul, leurda, untișorul, măcrișul, ștevia, urzicile, păpădia, ajută la curățarea corpului de toxine și primenirea sângelui.

Nu trebuie să uităm de ceapa verde și usturoiul verde, care acționează benefic îndeosebi asupra sistemului imunitar și cardiovascular.

Usturoiul verde este un ingredient nelipsit din alimentația viețuitorilor din mănăstiri. Călugării cunosc puterea lecuitoare a acestei plante și o folosesc cât ține sezonul, consumând-o în stare crudă.

Datorită faptului că este bogat în fier, usturoiul verde este indicat persoanelor anemice. Asemenea usturoiului uscat, cel de primăvară apără organismul de infecții, datorită compușilor cu efecte antibacteriene.

Consumul de usturoi verde este totodată un scut puternic împotriva bolilor de inimă. Acesta conține un compus polisulfid care ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale. Protejează sistemul cardiovascular și previne accidentul vascular cerebral prin faptul că ajută la scăderea colesterolului din sânge.

Usturoiul verde are proprietăți antiinflamatoare, imunostimulatoare și anticancerigene. Este indicat persoanelor cu cancer în fază incipientă.

Consumul de usturoi verde are efecte bune și asupra digestiei. În medicina populară se spune că această plantă ajută la înnoirea sângelui și curățarea plămânilor.

Cel mai simplu mod de a consuma usturoi verde crud este sub formă de salată. Se toacă mărunt și se combină cu pătrunjel și mărar verde tocate mărunt.

O astfel de salată poate ajuta la prevenirea și tratarea bolilor aparatului respirator și cardiovascular, afecțiunile reumatologice și problemele sângelui.

Vă recomandăm și această rețetă cu usturoi verde pentru combaterea tumorilor și a cheagurilor de sânge.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Puterea tămăduitoare a usturoiului verde, Leacuri & Retete Manastiresti nr. 15/aprilie – iunie 2017, Lumea Credinței: http://www.lumeacredintei.com/wp-content/uploads/2017/04/LRM-15-s.pdf

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.