Cum să faci dulceață de cireșe sau de vișine fără zahăr

Fructele sunt principalele surse de vitamine din dieta noastră, de aceea este important să le consumăm crude, în starea lor naturală.

Uneori însă, avem o cantitate mare de fructe de sezon și trebuie să le conservăm într-un fel sau altul. Compoturile, dulceața, siropurile, gemul și congelarea sunt câteva metode populare.

Cum sa faci dulceata din cirese sau visine fara zahar

Imagine sugestiva: Cum sa faci dulceata din cirese sau visine fara zahar: Freepik.com

Dacă v-ați gândit să faceți dulceață anul acesta, vă propun să încercați o variantă mai dietetică și totodată mai sănătoasă.

Cum să faci dulceață fără zahăr

Vă provoc să faceți dulceață fără zahăr. Nu trebuie să folosiți fructoză sau alți îndulcitori sintetici, ci un îndulcitor natural, anume merele.

Unele gospodine știu că merele conțin pectină – o fibră care face gemurile să se lege și totodată să fie dulci și aromate.

Merele pot fi folosite la diverse dulcețuri sau gemuri, pe post de gelifiant și îndulcitor natural. Merg foarte bine de exemplu la dulceața de cireșe sau vișine.

Aceste dulcețuri sunt recomandate în mod special persoanelor care au exclus zahărul rafinat din alimentație, dar și celor au o dietă sănătoasă în general.

Este de asemenea un preparat potrivit și pentru cei care țin cură de slăbire, pentru diabetici și pentru copii.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare, pe care le puteți încerca:

Îndulcitor natural pentru diabetici – rețetă simplă, din mere verzi
Cum să faci dulceață fără zahăr și multă fierbere – 2 moduri inedite
Dulceață de căpșuni fără zahăr – varianta dietetică
Cum se obține dulceața și siropul de fructe fără preparare termică și fără zahăr

Dulceață de cireșe sau vișine fără zahăr - rețetă

Ingrediente
  

  • 1 kg de vișine sau cireșe
  • 600 ml de suc de mere natural (fără aditivi, fără zahăr)
  • 1 lingură de suc de lămâie natural (proaspă stors)

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine fructele. Dacă nu știți de un provin, este bine să le lăsați să stea 5-10 minute în apă cu bicarbonat de sodiu. Această soluție va îndepărta o mare parte din pesticidele de pe suprafața fructelor. Clătiți-le apoi cu apă curată și lăsați-le să se scurgă bine într-o sită.
  • Desfaceți fructele și scoateți sâmburii. Am văzut pe cineva că scoate sâmburii de la cireșe / vișine cu o agrafă de păr.
  • Turnați sucul de mere în cratița în care veți fierbe dulceața (un vas cu pereții și fundul gros). Fierbeți la foc mic până când scade pe un sfert.
  • Adăugați apoi cireșele / vișinele desfăcute și amestecați ușor. Cu o spumieră, colectați spuma albă care se formează deasupra și aruncați-o.
  • Fierbeți dulceața la foc mic circa 40 de minute. Stați aproape de aragaz, pentru a amesteca ocazional în dulceață.
  • Pregătiți borcanele în care veți turna dulceața. Spălați-le, uscați-le și sterilizați-le în cuptor pentru circa 10 minute, la 120 de grade Celsius.
  • După 40 de minute de când fierbe dulceața, adăugați sucul de lămâie și amestecați. Mai lăsați dulceața încă 10 minute pe foc, apoi stingeți aragazul. Acest tip de dulceață, făcută cu suc de mere, are o consistență mai lichidă.
  • Turnați dulceața fierbinte în borcane și înfiletați repede capacele cât de strâns puteți.
  • Puneți borcanele cu dulceață în cuptor pentru un sfert de oră, ca să se sterilizeze. Stingeți focul și lăsați-le acolo până a doua zi.

Notă

Puteți încerca această metodă de îndulcire cu suc de mere și pentru alte dulcețuri, precum dulceața de afine, de zmeură, căpșuni, agrișe, dude, coacăze sau alte fructe de pădure.
Sursă rețetă: Dana Burlacu, Dulceata de visine fara zahar, Prăjiturici și Altele: https://prajituricisialtele.ro/2020/06/16/dulceata-de-visine-fara-zahar/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2PM9sZZJailVKAT70zQ0L1guXUSrs_i9VLyDDzmVCCmhyAJoq8kKYmwbM_aem_AUOkvhW9gwPT1UuywaR9FIXlIx38faQSpxaGRvBFnKIUgFtNdd33l4Odi_Zfs_0I5J7B_K8OLz35VaPR0AgQLpO3

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.