Căutați o rețetă de TORT sănătos și DIETETIC?

Acest tort este o alternativă sănătoasă pentru torturile tradiționale pregătite cu multe grăsimi și făină, care îngrașă și cad greu la stomac. Nu conține lactate de origine animală, nici ouă și nici măcar făină.

Este ideal pentru familiile care preferă să-și prepare mâncarea în casă, inclusiv deserturile, și aleg întotdeauna rețetele cele mai bune pentru sănătatea lor și a copiilor lor. Deși este un tort sănătos și hrănitor, aceasta nu înseamnă că nu are un gust bun.

Rețetă de Tort Sănătos

Tort fără foc, din ingrediente vegetale – rețetă

Ingrediente blat:

• 250 g de migdale crude
• 80 g de fulgi de cocos
• 2 linguri de zahăr brut
• 2 linguri de ulei de cocos solid
• 1 vârf de cuțit de sare

Ingrediente cremă:

• 400 ml de lapte de cocos 
• 2 ciocolate mari cu un conținut mare de cacao (cel puțin 75%)

Preparare

Atât uleiul, cât și laptele de cocos se găsește la magazinele naturiste.

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins. Dacă aveți cuptor electric, lăsați-l să se încălzească la 180 de grade Celsius.

Ocupați-vă mai întâi de blat. Puneți migdalele și fulgii de cocos în vasul blenderului sau robotului și mixați până când acestea se macină fină, ca o făină. Adăugați la final și sarea.

Puneți uleiul de cocos într-un ibric împreună cu 1 lingură de apă. După ce uleiul a devenit lichid, adăugați zahărul. Luați zahărul de pe foc. Amestecați până când granulele de zahăr se dizolvă complet.

Turnați acest lichid peste făina obținută mai sus și amestecați cu mâinile până obțineți un aluat ușor modelabil. Verificați dacă aluatul este bun strângând puțin aluat în mână. Dacă se modelează ușor, este bun, dacă este prea moale și nu se ține, mai adăugați făină. Dacă este prea tare, mai adăugați lichid.

Presați compoziția obținută într-o formă/tavă rotundă de 26 cm (eventual cu pereții detașabili). Nivelați bine și lăsați înțepați blatul din loc în loc cu furculița. Introduceți tava în cuptor și lăsați-l circa 10-15 minute.

Scoateți blatul și lăsați-l să se răcească.

După ce s-a răcit, pregătiți crema. Puneți laptele de cocos într-un ibric pe foc. Când începe să clocotească, dați focul la mic și adăugați ciocolata ruptă bucăți mici (se poate mărunți în blender), pentru a se topi mai ușor. Amestecați până s-a topit complet.

Dacă ciocolata este amară, puteți adăuga puțin zahăr brut sau miere de albine.

Turnați crema obținută peste blatul din tavă și nivelați uniform. Lăsați tava să stea la frigider cel puțin o oră. Vara se poate pune la congelator și lăsa până devină fermă.

Înainte de a-l servi, se poate decora cu nucă de cocos, ciocolată rasă, fulgi de migdale sau alte fructe. Se păstrează la frigider.

Sfaturi:

– În loc de migdale se pot folosi nuci sau alune de pădure crude.

– Ciocolata trebuie să fie de calitate, să aibă un conținut mic de zahăr și o concentrație mare de cacao.

– În locul zahărului din blat se pot folosi câteva curmale zdrobite împreună cu migdalele.

– Blatul se poate lăsa crud, fără a-l mai coace în cuptor.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play