Batoane din fulgi de ovăz, fără coacere în cuptor (rețetă + beneficii)

Vă prezentăm o rețetă simplă care poate fi pregătită pentru micul-dejun sau pentru gustările dintre mese. Aceste batoane cu ovăz sunt gata în câteva minute, întrucât nu necesită preparare termică.

Potrivit unui studiu realizat de Decision Analyst, ovăzul este pe locul patru în topul celor mai sănătoase alimente. Este o alegere ieftină și sănătoasă pentru masa de dimineață.

Batoane din Ovăz Fără Foc

Ovăzul este bogat în proteine și carbohidrați complecși, care ne oferă sațietate și energie. În plus, acesta ajută la arderea grăsimilor în timpul efortului sau exercițiilor fizice.

Un studiu publicat în Jurnalul Internațional Sport Nutrition and Exercise Metabolism a arătat că alimentele cu un indice glicemic scăzut, precum ovăzul, consumate cu 3 ore înainte de o alergare, mărește rezistența fizică. Mai mult, ovăzul reduce riscul de diabet.

Un alt studiu, apărut în Jurnalul Molecular Nutrition and Food Research a arătat că consumul de alimente bogate în beta-glucan, precum ovăzul, ajută la pierderea în greutate. Atunci când mâncăm ovăz, stomacul se golește mai încet. Acesta crește sațietatea și suprimă apetitul.

Datorită calciului, potasiului și fibrelor solubile pe care le conține, ovăzul susține sănătatea inimii. Consumul zilnic de ovăz poate reduce tensiunea arterială cu câteva puncte și riscul de boli de inimă coronariene.

Batoane cu ovăz fără foc – rețetă

Ingrediente

• 150 g de fulgi de ovăz
• 125 g de unt de arahide
• 170 g de miere
• 2 linguri de ulei de cocos
• 1 vârf de cuțit de sare

Preparare

Încălziți ușor untul de arahide, până ajunge la o consistență moale, ca o cremă. Adăugați mierea de albine, uleiul de cocos lichid și sarea și amestecați.

La final, incorporați fulgii de ovăz și amestecați până la omogenizare. Transferați compoziția într-un vas potrivit (poate fi o tavă mică) și presați-o cu degetele sau cu dosul unei linguri. Nivelați și introduceți vasul în congelator (30 de minute) sau în frigider (2-3 ore), până când blatul devine ferm.

Tăiați-l cu un cuțit ascuțit în batoane sau pătrățele de dimensiunile dorite. Păstrați-le la frigider.

Uleiul de cocos este opțional, însă acesta ajuta la întărirea blatului.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.