BRIOȘE de post, cu făină integrală și ciocolată neagră – sățioase și rapide

Această rețetă este atât de simplă și rapidă, încât poate fi preparată și de cei mai puțini experimentați în ale gătitului. Brioșele rezultate sunt sățioase, și pot fi servite atât la micul-dejun, cât și între mese.

Sunt foarte bune pentru zilele de post. Ciocolata neagră și pudra de cacao dau acestor brioșe un efect energizant.

Brioșe de Post, cu Ciocolată

Brioșe de Post, cu Ciocolată

Brioșe de post, cu ciocolată neagră – rețetă

Ingrediente

• 300 g de făină integrală
• 100 g de zahăr brut
• 70 g de ciocolată neagră
• 300 ml de apă, lapte vegetal sau apă minerală
• 80 ml de ulei
• 4 linguri de pudră de cacao
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 1 linguriță de praf de copt
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
• ½ linguriță de sare

Preparare

Într-un bol încăpător, amestecați ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul stins cu puțină lămâie, pudra de cacao, zahărul, sarea și ciocolata rasă. Adăugați apoi apa și uleiul și amestecați cu o lingură de lemn. La final, adăugați și esența de vanilie și amestecați.

Trebuie să obțineți o compoziție cu o consistență asemănătoare smântânii. Cu o lingură, umpleți formele de brioșe. Puteți folosi o tavă cu găuri speciale pentru brioșe, sau hârtiuțe pentru brioșe. Le puteți decora la final cu ciocolată rasă, nuci, migdale, alune, banane etc.

Introduceți tava în cuptor și lăsați brioșele circa 20 de minute, sau până când s-au copt bine.

Brioșe de Post, cu Ciocolată

Brioșe de Post, cu Ciocolată

Sugestii:

În compoziție se pot adăuga și alte ingrediente, precum: fructe de pădure (proaspete sau uscate – afine, zmeură, mure etc), stafide, merișoare, bucăți de banane, bucăți de ciocolată neagră etc.

Ideal ar fi să folosiți o ciocolată neagră cu o cantitate mare de cacao (minim 70%), și cu un conținut redus de zahăr. Alegeți un sortiment de calitate.

Dacă sunteți la regim, puteți înlocui zahărul cu câteva linguri de magiun de prune fără zahăr sau pastă de curmale (vezi rețeta aici).

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.