Tort de casă fără coacere, fără făină și fără zahăr (raw-vegan)

Acest minunat tort este gata în 30 de minute. Ingredientele ajung pentru 2-4 porții. Dacă vă place rețeta, măriți cantitățile pentru a obține un tort mai mare, pentru mai multe persoane.

Cu siguranță veți îndrăgi această rețetă și o veți încerca la următoarea ocazie specială, păstrând-o la favorite. Este doar un exemplu de desert care poate fi totodată gustos și sănătos, preparat fără coacere și fără blat din făină și ouă.

Tort Fără Foc

Tort Fără Foc

Se prepară doar din ingrediente vegetale. În loc de alune de pădure se pot folosi alt tip de alune sau nuci.

Tort fără coacere – rețetă

Ingrediente blat

• 1 mână de alune de pădure
• 2-3 curmale

Ingrediente cremă

• 3-4 linguri de nutella de casă
• 1 banană
• 1 curmală

Preparare

Pentru prepararea blatului sau a bazei tortului, puneți alunele de pădure în blender și mixați până când se zdrobesc. Adăugați curmalele și mixați din nou, până obțineți o pastă lipicioasă.

Presați aluatul într-o formă rotundă mică și nivelați. Introduceți forma în frigider și lăsați-o să se întărească puțin.

Preparați crema de Nutella. Este gata în 10 minute. Puneți 1 mână de alune de pădure în blender și mixați. Adăugați apoi câteva linguri de cacao sau pudră de roșcove, câteva curmale, 1 lingură de ulei de cocos, puțină vanilie, sare și puțină apă, cât să meargă blenderul.

Mixați până rezultă o pastă fină, omogenă, asemănătoare cremei de ciocolată din comerț. Alunele pot fi rumenite puțin înainte de a le procesa, pentru a da cremei de ciocolată un gust mai bun.

Scoateți forma din frigider și tăiați banana rondele. Așezați feliuțele pe toată suprafața blatului. Întindeți apoi un strat de cremă de nutella deasupra bananelor și nivelați.

Acoperiți forma cu o folie de plastic și lăsați tortul să stea în frigider câteva ore sau peste noapte. Sau poate fi dată la congelator 30-60 de minute.

Se poate decora cu diferite ingrediente: pudră de cacao, ciocolată neagră rasă, nucă de cocos, curmale tăiate bucăți, alune sau alte fructe.

Surse: http://talesofakitchen.com/desserts/banana-nutella-cake-with-caramel-truffles-and-pecans-raw-vegan/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.