Bomboane din PRUNE uscate – desert crud cu efecte laxative, hipotensive și TONICE asupra OASELOR

Aceste bomboane întrunesc toate condițiile unui desert sănătos: nu se prepară nimic termic, totul este crud, natural și vegetal, nu conține zahăr, nici făină, nici ulei.

Un preparat sănătos va fi întotdeauna și dietetic și hrănitor. Întrucât conține doar fructe, acest desert este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți.

Biluțe din prune uscate

Biluțe din prune uscate

Prunele se numără printre alimentele cu cel mai mare conținut de compuși antioxidanți, alături de mere și fructele de pădure (precum afinele).

Oprindu-ne puțin la beneficiile prunelor uscate, vom spune că acestea ajută la scăderea riscului de osteoporoză, boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate.

Conțin multe fibre, vitamina K și potasiu. Fibrele ajută la scăderea nivelului de colesterol, la inducerea rapidă a senzației de sațietate, la reglarea tranzitului intestinal și prevenirea constipației și a altor problemelor digestive.

Vitamina K este importantă pentru tăria oaselor și coagularea corectă a sângelui, iar potasiul este esențial pentru nervi, mușchi și tensiunea arterială.

Un studiu apărut în Journal of Ayub Medical College în anul 2010 a arătat că 3-6 prune uscate pe zi ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Un studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție a arătat de asemenea că prunele uscate îmbunătățesc densitatea minerală osoasă și încetinesc procesul de pierdere osoasă (asociată cu osteoporoza).

Biluțe din prune uscate – rețetă

Ingrediente

• 170 g de prune uscate
• 170 g de stafide
• 6 curmale
• miez de nucă măcinată

Preparare

Spălați toate fructele cu apă (mai ales prunele uscate pot conține gunoaie sau alte impurități), apoi puneți-le într-un bol încăpător. Turnați peste ele apă călduță, cât să le acopere. Acoperiți vasul și lăsați-le la înmuiat până se umflă și devin pufoase.

Scurgeți-le apoi de apă și mixați-le cu ajutorul unui robot de bucătărie până se fac pastă.

Transferați pasta de fructe într-un bol. Adăugați treptat miez de nucă măcinat și amestecați, până capătă o consistență mai solidă. Compoziția finală trebuie să fie bine legată și modelabilă.

Luați câte o bucățică de aluat în mâini și rulați-o între palme, pentru a-i da o formă rotundă, ca de bomboană.

La final, bomboanele obținute pot fi date prin nucă de cocos, pudră de cacao sau de roșcove, sau prin diferite tipuri de semințe (de susan, de cânepă).

Puneți-le într-o caserolă cu capac și păstrați-le în frigider. Sunt mai dulci, mai aromate și mai închegate după ce stau la rece câteva ore.

În compoziția acestor biluțe se pot adăuga și fulgi de ovăz mărunțiți, banane, diferite semințe sau pudră de roșcove.

Sursă: http://www.livestrong.com/article/473719-what-are-the-benefits-of-eating-prunes/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.