Clătite SĂNĂTOASE pentru micul-dejun, fără OUĂ și fără ZAHĂR

Am găsit această rețetă de clătite pe site-ul Dr. Christopher’s Herbal Legacy. Întrucât nu conține ouă, nici lapte, acest desert poate fi servit într-o zi de post.

Aceste clătite sunt și sănătoase, deoarece se prepară din făină integrală și ovăz. Totodată, ele sunt și dietetice, întrucât nu conțin zahăr.

Clătite cu Ovăz și Banane

Clătite cu Ovăz și Banane

Clătite de post, fără ouă, din banane – rețetă

Ingrediente

• 1 banană coaptă bine
• 2 căni de apă
• 1 ½ căni de făină integrală
• ½ cană de fulgi de ovăz măcinați
• 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 linguriță de nucșoară
• esență de vanilie

Preparare

Banana trebuie să fie coaptă foarte bine, coaja să aibă pete negre. Cu cât mai coaptă este, cu atât mai multă dulceață va adăuga compoziției de clătite. Totodată, trebuie să știți că bananele coapte bine sunt mult mai bogate în potasiu decât bananele necoapte.

Pasați banana într-un bol încăpător, cu o furculiță. Adăugați apa și amestecați cu un tel. Adăugați făina integrală, bicarbonatul de sodiu, fulgii de ovăz măcinați și un praf de sare. Amestecați bine cu telul, până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați la final aromatele și mai amestecați o dată. Dacă este prea subțire, mai adăugați făină. Puteți pune și câteva picături de ulei, pentru ca clătitele să fie mai fragede.

Pentru a verifica dacă tigaia este încinsă bine, adăugați câteva picături de apă în ea. Dacă acestea se împrăștie și apoi dispar, temperatura este potrivită pentru a face clătitele.

Se coc pe ambele părți. Pe prima parte se lasă până când se umflă puțin și apar bășici la suprafață. Dacă s-au rumenit, se întorc pe cealaltă parte cu o paletă.

Se pot servi ca atare, cu miere, cu gem, cu un piure de fructe sau cu fructe de pădure.

Clătite cu Banane

Clătite cu Banane

O sugestie de servire de la autorul acestei rețete: puneți câteva felii mici de banane sau măr deasupra fiecărei clătite înainte de a o întoarce în tigaie, apoi turnați puțin aluat peste bucățile de fructe, pentru a le acoperi. După ce s-au rumenit, se întorc cu grijă. Astfel veți obține clătite gata umplute cu fructe!

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.