PAPANAȘI dietetici din brânză și banană – desert fără făină, fără ouă, fără ulei sau zahăr

Papanașii sunt un desert românesc cu tradiție. Numele de papanași provine din latinescul „papa”, care înseamnă „mâncare pentru copii”.

Papanașii se prepară din brânză dulce sau urdă, sau chiar din dulceață, prin prăjire sau fierbere.

clatite

Metoda de preparare pe care v-o prezentăm în acest articol este mult mai sănătoasă, întrucât papanașii se coc în cuptor. Este un desert ideal pentru copiii mici, dar și pentru adulții care sunt la dietă sau vor să evite mâncărurile preparate cu ulei, făină și zahăr.

Papanași cu brânză și banană – rețetă

Ingrediente

• 1 banană
• 150 g de brânză de vaci

Preparare

Pe cât de minimalistă este lista ingredientelor, pe atât de simplă este metoda preparării. Mai întâi de toate, încingeți cuptorul la temperatură mare (circa 180 de grade Celsius).

Frecați brânză într-un vas, cu o furculiță, până se face pastă. Dați banana pe răzătoarea mare, sau pasați-o tot cu furculița. Amestecați aceste două ingrediente până obțineți o compoziție fină și omogenă.

Pregătiți o tavă de cuptor, așezând în ea hârtie de copt. Ungeți-o cu puțin unt. Modelați câteva turtițe ovale din compoziție (sub forma unor papanași), și așezați-le în tavă.

Introduceți tava în cuptorul încălzit și lăsați papanașii să se coacă aproximativ 10 minute, până se rumenesc. Scoateți tava și întoarceți papanașii pe cealaltă parte, cu grijă să nu-i sfărâmați. Mai lăsați-i încă 5 minute.

Ingrediente opționale

Pentru a obține niște papanași și mai gustoși, aromați și bogați, puteți adăuga în compoziție alte ingrediente, precum stafide, fulgi de ovăz măcinați, vanilie, scorțișoară sau rom.

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.